Φαράγγι του Βίκου 6-7 Νοεμβρίου

Η διήμερη εξόρμηση του συλλόγου στο φαράγγι του Βίκου μεταφέρθηκε μια βδομάδα μετά, για το Σαββατοκύριακο 6-7 Νοεμβρίου.

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την ανάβαση στο Δρίτσελο στις 7 Νοεμβρίου (υπεύθυνος Ν. Κυριακόπουλος).

Η ομάδα θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου από την Πάτρα με λεωφορείο και η διανυκτέρευση το Σάββατο θα γίνει σε ξενώνα στο Καπέσοβο.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου
Σχέδιο της διαδρομής Καπέσοβο - Μπελόη
Σχέδιο της διαδρομής Καπέσοβο – Μπελόη

Άφιξη στο Καπέσοβο και ανάβαση της περίφημης διαδρομής Καπέσοβο – Σκάλα Βραδέτου – Μπελόη και επιστροφή στο Καπέσοβο (σύνολο 12 χλμ).

Το μονοπάτι ανεβαίνει την πετρόχτιστη σκάλα με τα πάνω από 1500 σκαλοπάτια που ένωνε μέχρι το 1973 το Καπέσοβο με το Βραδέτο, το ψηλότερο από τα Ζαγοροχώρια (1340μ). Από το Βραδέτο συνεχίζει ήπια προς τη θέση Μπελόη που προσφέρει εκπληκτική θέα στο φαράγγι.

Ώρες πορείας 5. Υψομετρική διαφορά 300μ. Βαθμός δυσκολίας 1

Κυριακή 7 Νοεμβρίου
Σχέδιο της διαδρομής Κουκούλι – Βίκος

Μετάβαση στο Κουκούλι με λεωφορείο και διάσχιση του φαραγγιού με κατάληξη στον Βίκο (σύνολο 15 χλμ). Λίγο πριν την τελική ανάβαση για το Βίκο, μια μικρή παράκαμψη θα μας οδηγήσει στις πηγές του Βοϊδομάτη δίπλα στην Παναγία του Βίκου.

Ώρες πορείας 8. Βαθμός δυσκολίας 1+

Απαραίτητος εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, σακίδιο πλάτης, νερό, ατομικά τρόφιμα.

Προαιρετικά: αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα, αντιηλιακό, καπέλο.

Οι συντονιστές της ανάβασης μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέξουν λόγοι καιρικών συνθηκών και λόγοι ασφάλειας της ομάδας.
 
Να σημειώσουμε ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Πάτρας που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου μας είναι εθελοντές. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία μας στο 2610 273 912, Τρίτη έως Παρασκευή και ώρες 20.30-22.00.

Μετά το πέρας της εκδρομής θα ήταν χαρά μας να μοιραστείτε με τον Σύλλογο φωτογραφίες από την εξόρμηση. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μας τις στείλει στο eospatras@gmail.com

Μέτρα Covid-19

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι βάση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τη συμμετοχή στις αναβάσεις του Συλλόγου οι ενδιαφερόμενοι σε περίπτωση που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει θα πρέπει να έχουν τυπωμένη μαζί τους τη σχετική βεβαίωση, ειδάλλως να πραγματοποιήσουν rapid test 48 ώρες πριν την ανάβαση και να έχουν την αντίστοιχη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος. Οι βεβαιώσεις παραδίδονται στον αρχηγό της ανάβασης.

Posted in Ορειβασία, Πεζοπορίες.

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.