Πρωτομαγιάτικη Απόδραση στη λίμνη Δόξα Φενεού

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς 30/4 – 2/5, ο ΕΟΣ Πατρών θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στην λίμνη Δόξα Φενεού (880μ), η οποία θα περιλαμβάνει διανυκτέρευση με σκηνές κοντά στην λίμνη,
ανάβαση στις κορυφές Ντουρντουβάνα (2078μ) και Τριανταφυλλιά (2109μ) την Κυριακή
και επιπλέον ανάβαση τη Δευτέρα.
Το πολύ καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι μήκους 9 χιλιομέτρων μας οδηγεί μέσα από ένα πυκνό ελατόδασος στο διάσελο του Κυνηγού (1500μ).
Στην συνέχεια περπατάμε νότια όπου σταδιακά αραιώνει η βλάστηση και η κλίση αυξάνεται.
Η θέα προς τα γύρω βουνά (Χελμός, Ζήρια) αλλά και προς τον κάμπο του Φενεού είναι εκπληκτική.
Η διαδρομή διαρκεί περίπου 8 ώρες, η υψομετρική διαφορά είναι 1300μ και ο βαθμός δυσκολίας είναι 3 (λόγω υψομετρικής διαφοράς), χωρίς τεχνικές δυσκολίες, απαιτεί όμως καλή φυσική κατάσταση σε ορεινό πεδίο.
Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την καταγραφή της διαδρομής στον χάρτη:
Η ομάδα θα ξεκινήσει από την Πάτρα το Σάββατο το απόγευμα και η μετάβαση θα γίνει με ίδια μέσα. Μετά από 2 ώρες θα φτάσει στην λίμνη όπου και θα κατασκηνώσει. Αν κάποιος δεν επιθυμεί να διανυκτερεύσει σε σκηνή μπορεί να επιλέξει κάποιον ξενώνα της περιοχής.
Για όσους θέλουν, θα γίνει και δεύτερη διανυκτέρευση την Κυριακή το βράδυ και θα ακολουθήσει τη Δευτέρα ανάβαση σε κάποια άλλη κορυφή της περιοχής.
Οι λεπτομέρειες  για τη δράση της Δευτέρας θα αποφασιστούν επί τόπου από τα μέλη που θα συμμετέχουν.
Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστούν: σκηνή, υπνόσακο, ζεστά ρούχα (ιδανικά ισοθερμικά και φλις), φαγητό και αρκετό νερό.
Στην επιστροφή αξίζει, αν υπάρχει χρόνος και διάθεση, να γίνει στάση στην Παναγία την καταφυγώτισσα http://www.derveni.eu/katafigio.htm
Υπεύθυνος ανάβασης: Καγγελάρης Στάθης.
Για επιπλέον πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με τα γραφεία του συλλόγου (Τρίτη – Παρασκευή 20.30-22.00).

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πάτρας
 
Παντανάσσης 29
26221, Πάτρα
τηλ. +302610273912
Posted in Τελευταία Νέα.

One Comment

  1. Im very pleased to find this site. I need to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely really liked every part of it and I have you bookmarked to see new information on your site.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.