Αναρριχητικό & Ορειβατικό Τριήμερο: Λεωνίδιο – Πάρνωνας

Το τριήμερο της 25 Μαρτίου, ο ΕΟΣ Πάτρας σε μια προσπάθεια να φέρει κοντά όλα τα μέλη του από τα διαφορετικά πεδία ενασχόλησης, θα πραγματοποιήσει εξόρμηση ορειβατικού και αναρριχητικού χαρακτήρα. Όπως θα δείτε στο πρόγραμμα αυτής της εξόρμησης, το οποίο σχεδιάστηκε με την βοήθεια του ΑΟΣ Λεωνιδίου, κάθε ήμερα υπάρχει ένα αναρριχητικό και ένα ορειβατικό κομμάτι τα οποία τρέχουν παράλληλα, και τα μέλη μπορούν ελεύθερα να διαλέξουν, εκείνη τη στιγμή, σε ποιό από τα δύο θα συμμετέχουν.

Το μέρος που επιλέχθηκε για μια τέτοια δράση είναι το Λεωνίδιο Αρκαδίας, το οποίο προσφέρει την δυνατότητα αναρρίχησης για αναρριχητές όλων των επιπέδων, καθώς και πλήθος ορειβατικών διαδρομών τόσο γύρω από το χωριό όσο και στον Πάρνωνα.

Μετακίνηση

Για την μετακίνηση προς το Λεωνίδιο καθώς και για τις μετακινήσεις που θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου, πέραν των ΙΧ των μελών που θα προτιμήσουν να έρθουν με το αυτοκίνητό τους, θα υπάρχει και λεωφορείο 20 θέσεων για το οποίο όμως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή.

Διαμονή

Για την διαμονή στο Λεωνίδιο υπάρχουν 2 προτεινόμενες λύσεις:

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δηλώσουν ποιο τρόπο διαμονής επιθυμούν .

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της εξόρμησης έχει ώς εξής:

1η Μέρα (Παρασκευή 25/03/2016)

  • Αναχώρηση 07:30 από το πάρκινγκ της εκκλησίας του Αγίου Αντρέα
  • Αναμενόμενη άφιξη στο Λεωνίδιο 13:00
  • Μεταφορά στους χώρους διαμονής ( Δωμάτια – Camping), ξεκούραση.
  • Έναρξη δράσεων ημέρας 15:00:
    • Ορειβασία: Μονοπάτι Λεωνίδιο – Αγιο Νικόλαο Σίτζα (Β.Δ.: Α , Διάρκεια 3 ώρες)
    • Αναρρίχηση: Πεδία RocSpot, Douvari, Petalo

2η Μέρα (Σάββατο 26/03/2016)

  • Έναρξη δράσεων ημέρας 11:00:

3η Μέρα (Κυριακή 26/03/2016)

                Την 3ή ημέρα θα υπάρξει ενας διαχωρισμός της ομάδας, προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν τόσο η αναρριχητική όσο και η ορειβατική δράση. Συγκεκριμένα, όσοι αποφασίσουν να γυρίσουν με το λεωφορείο ή να ακολουθήσουν την ορειβατική δραστηριότητα, θα μεταβούν στο καταφύγιο του Πάρνωνα από όπου θα ξεκινήσει και η πεζοπορία. Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στην περιοχή του Λεωνιδίου για την αναρριχητική δράση, αλλά θα πρέπει να φροντίσουν για την επιστροφή τους στην Πάτρα με ίδια μέσα

  • Δράσεις ημέρας:

 

Δηλώσεις Συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής ειναι η Παρασκευή 18/03/2016

Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία του συλλόγου, Τρίτη έως την Παρασκευή 8:00μμ έως 10:00μμ.

Ο ΕΟΣ Πάτρας, θέλει να ευχαριστήσει θερμά τα μέλη του ΑΟΣ Λεωνιδίου, για την πολύτιμη βοήθεια τους τόσο για τον σχεδιασμό όσο και την υλοποίηση αυτής της εξόρμησης.

 

 

Posted in Αναρρίχηση, Ορειβασία, Πεζοπορίες, Τελευταία Νέα and tagged .