Προβολή Ταινίας στο Πάνθεον (14/3/2018)

Ταινία: Mountain (2017)

Προβολή: Πάνθεον, Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Τιμή εισητηρίου: 5€

 

Αγαπητά μέλη και φίλοι του συλλόγου,

ο ΕΟΣ Πάτρας στα πλαίσια συνεργασίας του με τον Γυμνό Οφθαλμό, σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας Mountain την Τετάρτη 14 Μαρτίου, ώρα 21.45, στο Πάνθεον.

Με αυτή την ταινία εγκαινιάζουμε την συνεργασία μας με τον Γυμνό Οφθαλμό, ο οποίος με τις ταινίες του ομορφαίνει κάποια από τα βράδια μας στην πόλη. Το χειμώνα στο Πάνθεον και το καλοκαίρι στις πλατείες και τις γειτονιές με τον θερινό Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο, σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων.

Το Mountain (2017) είναι ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 75΄, το οποίο πραγματεύεται την αγάπη, τη γοητεία και την επίδραση της διεκδίκησης της κορυφής στο σύγχρονο άνθρωπο. Το βουνό μέσα από την ορειβασία, την αναρρίχηση και τη χιονοδρομία έλκει σήμερα  όλο και περισσότερους ανθρώπους. Το βουνό, η εξερεύνηση του, η κατάκτηση της κορυφής, το ένστικτο του ανθρώπου να ανέβει ψηλότερα, η πρόκληση να αναμετρηθεί και να υπερβεί τα όρια του είναι στοιχεία που πραγματεύεται το ντοκιμαντέρ.

Η σκηνοθέτης, η Αυστραλιανή Τζένιφερ Πίντομ, επιχειρεί να μεταφέρει στο θεατή μοναδικές στιγμές από την προσπάθεια κατάκτησης κορυφών σε είκοσι διαφορετικές χώρες μέσα από πλάνα υψηλής αισθητικής, την αφήγηση του Γουίλεμ Νταφόε και υπό τον ήχο κλασσικής μουσικής της Αυστραλιανής Ορχήστρας Δωματίου.

Σας περιμένουμε!