29 η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση (Π.Α.Σ) Μετέωρα 15-17 Σεπτεμβρίου 2017

Σας γνωρίζουμε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Π.Α.Σ θα γίνει στα μοναδικά Μετέωρα από 15-17/9/2017, από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης σε συνεργασία με την Ο.Λ Καλαμπάκας και το Δήμο Καλαμπάκας.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν με e-mail (eospatras@gmail.com) μέχρι 11/9 τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία άφιξης) ώστε να γίνει καλύτερος προγραμματισμός.

Σας υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες αναρριχητές πρέπει υποχρεωτικά:
να είναι μέλη σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Ο.Α
να είναι ασφαλισμένοι
να έχουν θεωρημένη ορειβατική ταυτότητα (δ. μέλους) από την Ε.Ο.Ο.Α για το 2017 (δηλαδή να έχουν πληρώσει τη συνδρομή του έτους και να έχουν το σχετικό αυτοκόλλητο στην ταυτότητά τους)

Η διαμονή των αναρριχητών θα γίνει στο κάμπινγκ «Βράχος» στο Καστράκι και η Ε.Ο.Ο.Α θα καλύψει τα έξοδα των δύο (2) διανυκτερεύσεων (σε σκηνές στο κάμπινγκ), καθώς και το γεύμα του Σαββάτου.
Οι αναρριχητές αμέσως μετά την άφιξή τους στο κάμπινγκ θα δηλώσουν την παρουσία τους στη γραμματεία και θα παραλάβουν ειδικές κάρτες – αφού επιδείξουν την ορειβατική τους ταυτότητα (δ. μέλους) θεωρημένη από την E.O.O.A για το 2017 – που θα δίνουν στον κάτοχο το δικαίωμα διανυκτέρευσης & γεύματος.

Στη φετινή αναρριχητική συνάντηση θα τιμηθούν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της αναρρίχησης. Καλούμε όλους τους αναρριχητές / αναρριχήτριες να πλαισιώσουν την εκδήλωση.

Οι αναρριχητές θα έχουν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν, να συναντήσουν φίλους μακρινούς, να συμμετέχουν στα διάφορα δρώμενα της διοργάνωσης και να διασκεδάσουν κοντά ή μακριά από τα βράχια.

METEORA Crack Challenge
Η περσινή επιτυχία του Meteora Crack Challenge επιβάλλει να συνεχιστεί αυτή η διοργάνωση και φέτος. Μέσω του MCC προβάλλονται οι μοναδικές ιδιαιτερότητες του φυσικού περιβάλλοντος των Μετεώρων και αναδεικνύονται οι
μοναδικές σχισμές που κάνουν τα Μετέωρα διάσημα αλλά και λίγο απρόσιτα για τις συγκεκριμένες διαδρομές.
Συνεχίζεται και φέτος ο θεσμός του Crack Master, αυτών των ατόμων που έχουν την εμπειρία του σκαρφαλώματος στις σχισμές των Μετεώρων. Κάποιος άπειρος που θα λάβει μέρος στην Π.Α.Σ θα έχει την δυνατότητα να εγγραφεί στο Meteora Crack Challenge και να κληρωθεί με έναν CrackMaster και να επαναλάβει μια διαδρομή σχισμής που μόνος του ή με τον/την σχοινοσύντροφο του δε θα τολμούσε.
Η εγγραφή του τού δίνει αυτόματα δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό φωτογραφίας που αφορά το MCC. Ο διαγωνισμός επομένως δεν απευθύνεται μόνο τους καλύτερους αναρριχητές αλλά όλους όσους βρεθούν μέσα σε μια σχισμή μαζί τους. Αρκεί ένα κινητό τηλέφωνο. Για τη φετινή χρονιά θα υπάρξει και μια ξεχωριστή κατηγορία για τις διαδρομές πλάκας, κόψεων κλπ.
Εξυπακούεται πως όλοι οι βράχοι των Μετεώρων θα είναι «ανοιχτοί» και όλες οι διαδρομές θα είναι προσβάσιμες για όλους όσους συμμετέχουν στην ΠΑΣ είτε δηλώσουν συμμετοχή στο MCC είτε όχι.
Αυτή τη χρονιά θα υπάρχουν βραβεία για αναρριχήσεις εκτός σχισμών, σε πλάκες, κοψεις κλπ με τα ίδια κριτήρια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 29 ης Π.Α.Σ
Παρασκευή 15/9/2017
17:00 – 21:00 Άφιξη Αναρριχητών στο κάμπινγκ «ΒΡΑΧΟΣ»
Σάββατο 16/9/2017
09:00 – 17:00 Εκτέλεση αναρριχητικών διαδρομών στους βράχους των Μετεώρων –
Meteora Crack Challenge
20.00 Κάμπινγκ Βράχος (εναλλακτικά πολιτιστικό κέντρο Δ. Καλαμπάκας)
Έναρξη απογευματινής εκδήλωσης – Χαιρετισμοί
20.15 Παρουσιάσεις των καλύτερων διαδρομών που εκτελέστηκαν για το 2017
μέχρι τη στιγμή της εκδήλωσης.
20.45 Προβολή/παρουσίαση της αναρριχητικής ιστορίας της Σαξωνίας.
21.25 Αδελφοποίηση της Ε.Ο.Ο.Α με την Sächsischer Bergsteigerbund
(Ομοσπονδία Αναρρίχησης της Σαξωνίας).
21.30 Παρουσίαση των θέσεων και των απόψεων ενός μεγάλου δάσκαλου από τη
Θεσσαλονίκη.
22.15 Προσφορά δείπνου από την Ε.Ο.Ο.Α στους αναρριχητές στο κάμπινγκ
‘’Βράχος’’
Κυριακή 17/9/2017
09:00 – 16:00 Εκτέλεση αναρριχητικών διαδρομών στους βράχους των Μετεώρων –
Meteora Crack Challenge
16.00 Παρουσίαση των φωτογραφιών του MCC και βραβεύσεις ανά κατηγορία.
17:00 Λήξη της 29
ης ΠΑΣ