Ύδατα Στυγός, Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Ο ΕΟΣ Πάτρας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στα Ύδατα Στυγός στον Χελμό, την ερχόμενη Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019. 

Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων, υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές. Η πρώτη, σε περίπτωση που ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μικρός (<15 άτομα), αφορά την ανάβαση απο το χωριό Άνω Μεσορούγγι μέχρι τα Ύδατα Στυγός και επιστροφή απο τα ίδια. 

Σε περίπτωση που ο αριθμός συμμετεχόντων είναι >15, τότε θα πραγματοποιήσουμε διάσχιση ξεκινώντας πάλι από το Άνω Μεσορούγγι, πέρασμα από τα Ύδατα Στυγός,  πέρασμα από την Μαυρολίμνη Χελμού, ανάβαση στην Ψηλή Κορφή και τερματισμός στο Χιονοδρομικό κέντρο Χελμού όπου θα μας περιμένει και το λεωφορείο. 

Και οι δύο αναβάσεις είναι απαιτητικές με κάποια εκτεθειμένα περάσματα πριν από τα Ύδατα και χρειάζεται σχετική εμπειρία και σωστός εξοπλισμός. 

Άνω Μεσορούγγι – Ύδατα Στυγός – Άνω Μεσορούγγι

Χιλιομετρική απόσταση: 14χλμ

Υψομετρική διαφορά: 800μ

Ώρες πορείας: 6-7

Βαθμός Δυσκολίας: 2+

Άνω Μεσορούγγι – Ύδατα Στυγός – Ψηλή Κορφή (2345μ)-Χιονοδρομικό Καλαβρύτων

Χιλιομετρική απόσταση: 15+χλμ

Υψομετρική διαφορά: 1300μ

Ώρες πορείας: 8

Βαθμός Δυσκολίας: 3

Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην εξόρμηση, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του συλλόγου μας στο 2610 273 912, Τρίτη-Παρασκευή και ώρες 20.30-22.00, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου για να κανονίσουμε τη μεταφορά με λεωφορείο στην περίπτωση της διάσχισης. 

Όπως προαναφέρθηκε, η εμπειρία σε παρόμοιας δυσκολίας αναβάσεις είναι απαραίτητη και θα αξιολογηθεί από τους υπεύθυνους της ανάβασης (Παλούμπης, Δερμιτζάκης).

Απαράιτητος Εξοπλισμός:

  • Ορειβατικά μποτάκια
  • Μπατόν
  • Αδιάβροχο Μπουφάν
  • Ζεστά ρούχα
  • Φακός
  • 1.5-2 Λίτρα νερό
  • σνακ

 

Posted in Τελευταία Νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.