ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ

Επιτυχημένη  σύμφωνα με τα  γεωγραφικά μας  δεδομένα, κρίνεται και η χιονοδρομική περίοδος 2011-12.

Οι δραστηριότητες της χιονοδρομίας ήταν αρκετές και ποιοτικές..

Ο Χελμός, το βουνό μας  υποδεχόταν κάθε Κυριακή τις μικρές και τους μικρούς χιονοδρόμους του συλλόγου μας, ηλικίας από 6 έως 12 ετών,  συνοδευόμενους  από παλαιούς και έμπειρους αθλητές και στελέχη μας.

Ο σύλλογος φροντίζει ώστε τα μικρά παιδιά να προετοιμάζονται με φροντίδα και  προσοχή για να γίνουν αργότερα οι αθλητές  που θα  συμμετέχουν στους αγώνες της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (ΕΟΧ).

Τα μεγαλύτερα παιδιά οι αθλητές μας,  η  αγωνιστική ομάδα  της κατηγορίας ΑΓΕΝ (άνδρες – γυναίκες, έφηβοι – νεανίδες) με πολύ  κόπο  και προσπάθεια σε προπονήσεις και  προκριματικούς  αγώνες  εξασφάλισαν  την ιδιαίτερα τιμητική  συμμετοχή οκτώ αθλητριών και αθλητών στους  Πανελλήνιους   Αγώνες Χιονοδρομίας  ΠΑΧ 17-18- Μαρτίου 2012.

Αν και πολλοί από αυτούς τους αθλητές συμμετείχαν για πρώτη φορά λόγω ηλικίας  σε αγώνες αυτής της μεγάλης κατηγορίας, οι επιδόσεις τους κρίθηκαν εξαιρετικές και αξιοζήλευτες.

Σημαντικές  στιγμές της χρονιάς  ήταν η κλήση του αθλητή Δρακόπουλου Δημοσθένη  στις προπονήσεις της  Εθνικής Ομάδας Χιονοδρομίας και η επιτυχημένη  επανεμφάνιση  ομάδας  χιονοσανίδας  του ΕΟΣ  Πάτρας σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα .

Όλες αυτές οι δραστηριότητες  των χειμερινών αγωνισμάτων και οι συμμετοχή των ομάδων του ΕΟΣ  Πάτρας  στα Πανελλήνια πρωταθλήματα  κρύβουν αρκετά οργανωτικά και οικονομικά προβλήματα.

¨Όμως η αγάπη μας για τον αθλητισμό η ψυχική και σωματική προσπάθεια των αθλητριών και αθλητών μας, η συνεχής και σταθερή υποστήριξη των γονιών και τέλος η επιθυμία και τα όνειρα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ξεπερνούν όποιες αντιξοότητες και οικονομικές δυσκολίες της εποχής και κρατούν τον ΕΟΣ Πάτρας στα λιγοστά αξιόλογα ορειβατικά  και χιονοδρομικά σωματεία της χώρας μας.

Τις ερχόμενες  χρονιές  ελπίζουμε σε ακόμη περισσότερες και καλλίτερες επιτυχίες  αφού παράλληλα  θα δώσουμε  ιδιαίτερο  βάρος στην  οργάνωση και λειτουργία των φυτωρίων  των  νέων  αθλητριών και αθλητών, των νέων μελλοντικών πρωταθλητών. .

 

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ  ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΟΙ  (Κατηγορία Master) 

Στην όμορφη Καστοριά στο χιονοδρομικό κέντρο στο Βίτσι βρέθηκαν τον Μάρτιο οι παλαίμαχοι χιονοδρόμοι του συλλόγου μας  και έλαβαν μέρος  με επιτυχία στους Πανελλήνιους Αγώνες Παλαιμάχων Χιονοδρόμων.

Η αγώνες αποκτούν κάθε χρόνο όλο και περισσότερους φίλους, απολαμβάνουν της προσοχής της Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας και δίνουν πρόκριση στους διάφορους  διεθνείς FIS αγώνες κατηγορίας Master.