Τριήμερη εξόρμηση του ΕΟΣ Πάτρας στον Όλυμπο (26-28/10/2019)

Ο ΕΟΣ Πάτρας θα πραγματοποιήσει τριήμερη εξόρμηση στο βουνό των Θεών το Σάββατο 26 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019.

 

Πρόγραμμα εξόρμησης

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 : Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Πάτρα (με οχήματα ή μικρό λεωφορείο ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων) με προορισμό το Λιτόχωρο και το καταφύγιο «Δημ. Μπουντόλας» όπου θα διανυκτερεύσουμε το Σάββατο και την Κυριακή. Αφού τακτοποιηθούμε στο καταφύγιο θα μεταβούμε στη θέση Πριόνια (1.100μ.) απ’όπου ξεκινά η διάσχιση του φαραγγιού του Ενιπέα, μια διαδρομή σε χαραγμένο μονοπάτι με πανέμορφους καταρράκτες, ξύλινα γεφυράκια και σημαντικά θρησκευτικά αξιοθέατα. Θα καταλήξουμε στη θέση «Μύλοι» (400μ.) και από εκεί με οχήματα θα μεταβούμε στο καταφύγιο για διανυκτέρευση.

Βαθμός δυσκολίας: 2

Χιλιόμετρα πορείας: 12

Ώρες πορείας: 4,5-5

 

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 : Από τη θέση Γκορτσιά (1.120μ.) θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι το οποίο καταλήγει στα υψηλότερα καταφύγια του Ολύμπου με προορισμό μας την κορυφή Σκούρτα (2.485μ.). Το μονοπάτι διαγράφεται μέσα σε δάσος οξιάς αρχικά, στη συνέχεια ελατόδασος το οποίο αραιώνει σταδιακά μετά το καταφύγιο της «Πετρόστρουγκας»  (1.945μ.) για να καταλήξει στο καθαρά αλπικό του τμήμα. Από την κορυφή Σκούρτα έχουμε μοναδική θέα προς τις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου καθώς και της συναρπαστικής διαδρομής που οδηγεί στο Οροπέδιο των Μουσών (2.600μ.). Από εκεί επιστροφή ξανά στη θέση «Γκορτσιά» και έπειτα στο καταφύγιο για διανυκτέρευση. (Βαθμός δυσκολίας: 3, Χιλιόμετρα πορείας με επιστροφή: 18, Ώρες πορείας: 9). Όποιος επιθυμεί μπορεί να παραμείνει στο καταφύγιο της «Πετρόστρουγκας»  έως το καταφύγιο (Βαθμός δυσκολίας: 2, Χιλιόμετρα πορείας: 6, Ώρες πορείας έως το καταφύγιο: 3,5) όπου θα αναμένει την επιστροφή της υπόλοιπης ομάδας από την κορυφή.

 

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 : Από τη θέση Πριόνια (1.100μ.) θα περπατήσουμε στο πιο πολυσύχναστο πεζοπορικό μονοπάτι του Ολύμπου το οποίο διέρχεται από το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» (2.100μ.) όπου και θα καταλήξουμε. Μεγάλο τμήμα της διαδρομής διαγράφεται μέσα σε δάσος με εναλλαγή πεύκων και ελάτων, περνά από ρεματάκια καθώς και βρύση με νερό, ώσπου να καταλήξουμε σε φυσικό μπαλκόνι όπου είναι χτισμένο το καταφύγιο. (Βαθμός δυσκολίας: 3, Χιλιόμετρα πορείας με επιστροφή: 9, Ώρες πορείας: 6). Αφού ξεκουραστούμε στο καταφύγιο, θα επιστρέψουμε στην αφετηρία μας και από εκεί στο καταφύγιο «Δημ. Μπουντόλας» όπου θα ετοιμαστούμε για την επιστροφή μας στην Πάτρα.

 

Απαραίτητος εξοπλισμός

1. Ορειβατικά μποτάκια

2. Αδιάβροχο παντελόνι

3. Αντιανεμικό, Αδιάβροχο μπουφάν

4. Φακός κεφαλής

5. Γάντια και σκούφος

Υπεύθυνοι Ανάβασης: Κρητικός Κων/νος (6983526787), Κυριακόπουλος Νικ.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1. Το πρόγραμμα της εξόρμησης δύναται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν τις ημέρες εκείνες. (Η θερμοκρασία την περίοδο εκείνη δε θα ξεπερνά τους 10 βαθμούς Κελσίου και σε μεγάλα υψόμετρα θα είναι αρκετά χαμηλότερη).

2. Στις πορείες μας δε χρειάζεται να έχουμε στο σακίδιο όλον τον εξοπλισμό μας καθώς μπορούμε να αφήνουμε τα περιττά αντικείμενα στο καταφύγιο.

3. Η διήμερη διανυκτέρευση στο καταφύγιο κοστίζει 22 ευρώ για τα ενεργά μέλη του ΕΟΣ . Εκεί μας παρέχεται και η δυνατότητα σίτισης με επιπλέον κόστος.

4. Για το κόστος της μετάβασης θα ενημερωθείτε μόλις ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής και αποφασιστεί  το μέσο μεταφοράς που θα χρησιμοποιηθεί.

5. Για την έγκαιρη κράτηση θέσεων στο καταφύγιο καθώς και για την επιλογή του μέσου μεταφοράς είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στα γραφεία του συλλόγου Παντανάσσης 29, 5ος όροφος και στο τηλ. 2610273912 (Τρίτη έως Παρασκευή και Ώρες 20:30-22:00). Λόγω του περιορισμού στον αριθμό συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Posted in Τελευταία Νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.