Το ορειβατικό και αναρριχητικό τριήμερο του Ε.Ο.Σ. Πάτρας στο Λεωνίδιο

O Ε.Ο.Σ. Πάτρας πραγματοποίησε τριήμερη εξόρμηση ορειβατικού και αναρριχητικού χαρακτήρα στο Λεωνίδιο από την Παρασκευή 25 έως την Κυριακή 27 Μαρτίου.

Η παρέα της αναρρίχησης, αποτελούμενη από 32 μέλη της αναρριχητικής κοινότητας Πάτρας, αυτό-οργανώθηκε σε υπό-ομάδες και επισκέφτηκε πολλά από τα γνωστά και αγαπημένα πεδία του Λεωνιδίου όπως Mars, Twin Caves, Elona, Grande Cuckoo, Frydi, Limeri και Duvari. Στα πεδία βρέθηκαν αναρριχητές και από άλλα μέρη της Ελλάδας και φίλοι από τον Πύργο, την Αθήνα,  το Αίγιο και αλλού. Σήμερα στο Λεωνίδιο υπάρχουν γύρω στα 35 αναρριχητικά πεδία με συνολικά περίπου 850 διαδρομές για όλα τα επίπεδα, ενώ το μέρος έχει αρχίσει να γίνεται διεθνώς γνωστό και να προσελκύει αναρριχητές και από το εξωτερικό.

Η ορειβατική παρέα ενώθηκε με την παρέα του Αναρριχητικού Ορειβατικού Συλλόγου Λεωνιδίου και περιηγήθηκε στα όμορφα μονοπάτια της περιοχής. Την ομάδα ακολούθησαν και μέλη του Ε.Σ.Ο.Χ. Αιγίου. Την Παρασκευή ομάδα 19 ατόμων πραγματοποίησε μικρή κυκλική πορεία 3 ωρών μέχρι το οροπέδιο του Λεωνιδίου και πίσω στο χωριό. Ο περίπατος περιλάμβανε και μικρή ξενάγηση λαογραφικού χαρακτήρα καθώς το μονοπάτι διερχόταν χωράφια με στέρνες, αλώνια και μικρές αγροικίες και μαντριά. Επίσης, ο Λεωνιδιώτης αρχηγός μας, Σαράντος, μας έδειξε και μερικά από τα ενδημικά φυτά της περιοχής.

Το Σάββατο, ομάδα 33 ατόμων, πραγματοποίησε μεγαλύτερη πορεία από το χωριό Μέλανα στο χωριό Πραγματευτή με παράκαμψη σε μαντρί χτισμένο στο εσωτερικό σπηλιάς, σε τρία επίπεδα και ενισχυμένο με ξερολιθιές στην έξω πλευρά της σπηλιάς, ένα πραγματικό μνημείο ποιμενικής αρχιτεκτονικής. Η πορεία διήρκησε συνολικά περίπου 5.30 ώρες και κατέληξε στο χωριό Πραγματευτή, στο όμορφο καφενείο-μπακάλικο με θέα τη θάλασσα, όπου οι ντόπιοι φίλοι μας είχαν οργανώσει το καλύτερο τραπέζι με ντόπια προϊόντα.

Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο διατηρητέο αρχοντικό Τσικαλιώτη.

Δυστυχώς, την Κυριακή λόγω βροχής ακυρώθηκε η ανάβαση στον Πάρνωνα.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη μας που ακολούθησαν σε αυτή την πρώτη μικτή δραστηριότητα (ορειβατικού και αναρριχητικού ενδιαφέροντος) και βοήθησαν στο συντονισμό των δραστηριοτήτων.

Επίσης, ευχαριστούμε από καρδιάς τους φίλους μας Γιώργο, Σαράντο, Ηλία, κύριο Νίκο, Ιωάννα, Μάνια, Πάνο και όλους όσους ήταν κοντά μας από τον Αναρριχητικό Ορειβατικό Σύλλογο Λεωνιδίου που μας περιποιήθηκαν, μας συνόδευσαν στα μονοπάτια τους και μας ξενάγησαν στον τόπο τους.

Θα ξαναβρεθούμε στα βράχια και στα μονοπάτια!

(Ευχαριστούμε τους Jason Jinyu Ruan, Γιώργο Δολιανίτη, Έφη Παπαγεωργίου, Αρίστο Θανόπουλο και Στέφανο Παπαδόπουλο και για τις φωτογραφίες.)

 

Posted in Αναρρίχηση, Ορειβασία, Πεζοπορίες, Τελευταία Νέα and tagged , , .