ΤΑΫΓΕΤΟΣ 9-10 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ο ΕΟΣ Πατρών το διήμερο 9-10 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του Ταϋγέτου και της Πελοποννήσου, τον Προφήτη Ηλία, 2407m.
Το πρόγραμμα του διημέρου θα είναι το εξής:
 
Σάββατο 9 Ιουλίου 7:30 θα αναχωρήσουμε για το σπηλαιοβάραθρο του Καιάδα και τις πηγές του Μαγγανιάρη όπου είναι και η αφετηρία μας για το καταφύγιο του Ταϋγέτου. Η πορεία είναι μέσα στο δάσος σε σηματοδοτημένο μονοπάτι. Φτάνουμε στο καταφύγιο και έχουμε ελεύθερο χρόνο να τακτοποιήσουμε τα πράγματά μας και να φάμε.
Β.Δ. 1
Ώρες Πορείας: 2,5-3 ώρες
Απόσταση: 3,7χλμ
 
Τη Κυριακή 10 Ιουλίου 2:30πμ θα ξυπνήσουμε και αφού ετοιμαστούμε η ομάδα θα ξεκινήσει γύρω στις 3:00πμ απο το καταφύγιο με σκοπό νωρίς το πρωί να βρεθεί στη κορυφή και να απολαύσει το φαινόμενο της Πυραμίδας κατά τη διάρκεια της ανατολής του ηλίου. Ένα συναρπαστικό θέαμα όπου η τριγωνική σκιά της κορυφής πέφτει στον μεσσηνιακό κόλπο, μέσα στη θάλασσα. Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι για το καταφύγιο.
Β.Δ. 2
Ώρες Πορείας: 5,5-6 ώρες
Απόσταση: 7,65χλμ
Υ.Δ. 857μ
 
Στάση  για ξεκούραση και ανασυγκρότηση της ομάδας και όλοι μαζί ξεκινάμε για την επιστροφή μας στη\ις πηγές του Μαγγανιάρη, όπου μας περιμένει το λεωφορείο. Συνολικά το διήμερο αποτελείται από 15,5 χλμ πορείας. Αναχώρηση εφόσον το κρίνει ο αρχηγός για Σπάρτη. Επίσκεψη στις πηγές του Παπορείου για φαγητό, καφέ και γλυκό στην κεντρική πλατεία με τρεχούμενα νερά. Επιστροφή στην Πάτρα.
 
Απαιτείται καλή φυσική χωρίς προβλήματα  μικροτραυματισμών ή ελαφριές κακώσεις των κάτω άκρων, λόγω του απαιτητικού της ανάβασης.
 

Απαραίτητος εξοπλισμός:

Εκτός από την καλή σας διάθεση, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας :

ορειβατικά παπούτσια, μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο, φλις, σακίδιο πλάτης, νερό, ατομικά τρόφιμα, αντιηλιακό, καπέλο, υπνόσακο και οπωσδήποτε φακό κεφαλής ή χειρός.

Υπεύθυνος Ανάβασης: Γιδιάρης Φώτης

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 17 Ιουνίου στα γραφεία του συλλόγου μας, Παντανάσσης 29, τηλ. 2610 273 912

Τα γραφεία είναι ανοικτά Τρίτη έως Παρασκευή και ώρες 20.30-22.00.
 
Οι συντονιστές της ανάβασης μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέξουν λόγοι καιρικών συνθηκών και λόγοι ασφάλειας της ομάδας.
 

Να σημειώσουμε ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Πατρών που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου μας είναι εθελοντές.

 
Posted in Τελευταία Νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.