Στιγμές από την Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση

Η 28η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση έγινε και φέτος στα Μετέωρα και ήταν ιδιαίτερα επιτυχής. Συγκεντρώθηκαν περίπου 350 αναρριχητές, μέλη διαφόρων συλλόγων, τοπικοί εκπρόσωποι και μέλη της διοργανώτριας Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ).

Μετά από τις αναρριχητικές και λοιπές δραστηριότητες, το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο του κάμπινγκ πραγματοποιήθηκε βραδιά εκδηλώσεων. Εκ μέρους της ΕΟΟΑ καλωσόρισε ο Χρήστος Μπελογιάννης όλους τους συμμετέχοντες και παρουσίασε το πρόγραμμα της βραδιάς. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Χ. Μπουκώρο και στην Αρ. Παπαμιχαήλ, που έφυγαν πολύ νωρίς από τη ζωή, και στη μνήμη τους τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Τη δημοτική αρχή εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αθλητισμού Καλαμπάκας, Κώστας Ράντος, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι η δημοτική αρχή είναι πάντα δίπλα στους αναρριχητές.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΕΟΟΑ, Δημήτρης Γεωργούλης, συγχαίροντας και ευχαριστώντας όλους όσους πρόσφεραν σε αυτή τη διοργάνωση.

Η πρώτη παρουσίαση της βραδιάς με τίτλο «Ημερολόγια πρωτοπόρων» έγινε από τον Πρόεδρο της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας, Άρη Μητρονάτσιο, ο οποίος παρουσίασε ιστορικά, μέσα από φωτογραφίες και από αφηγήσεις, τη γέννηση της αναρρίχησης στα Μετέωρα, την εξέλιξή της και την καθιέρωσή της από τους πρωτοπόρους γερμανούς αναρριχητές.

Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ με τίτλο «Η αυγή της αθλητικής αναρρίχησης» (η λήψη έγινε στη σπηλιά Νταβέλη στα τέλη της δεκαετίας’80). Ενώ μετά την προβολή έγινε παρουσίαση-συζήτηση με τους αναρριχητές – πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ και της εποχής.
Στους πρωταγωνιστές ήταν και ο Δημήτρης Κορρές, ο οποίος βραβεύτηκε για την προσφορά του ενώ το Σώμα Ελλήνων Οδηγών Βουνού τον αναγνώρισε ως μέλος του.

Τέλος, ακολούθησε η παρουσίαση του Dr. Δ. Κάραλη με θέμα: « Μόνιμες ασφάλειες. Πόσο ασφαλείς είναι;» και ακολούθησε σύντομη συζήτηση για το θέμα.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου η λήξη της Π.Α.Σ. έγινε με την προβολή των φωτογραφιών και τη βράβευση με δώρα (οι χορηγοί ήταν γενναιόδωροι φέτος) των νικητών του διαγωνισμού Meteora Crack Challenge, που περιελάμβανε φωτογραφίες από αναρριχητές στις χαρακτηριστικές σχισμές και καμινάδες των Μετεώρων κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Η φετινή Π.Α.Σ. ήταν πολύ επιτυχημένη για πολλούς λόγους… καλός καιρός, σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου που βρέθηκαν εκεί, ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα στο κάμπινγκ και γενικά στο χωριό, αλλά κυρίως ήταν η φοβερή ομάδα που πλαισίωσε τη φετινή διοργάνωση και με προθυμία και φαντασία έκαναν τη διαφορά!

Ευχόμαστε η Π.Α.Σ. να συνεχίσει να γίνεται με τόσο όρεξη και κέφι στα Μετέωρα, που αποτελούν τόπο έμπνευσης για τους αναρριχητές κάθε επιπέδου!

(ευχαριστούμε την Alina Miroshnychenko και τη διοργάνωση της ΕΟΟΑ για τις φωτογραφίες)

Posted in Αναρρίχηση, Τελευταία Νέα.