ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΑΚΙΔΗΣ (1760 μ.)

Το καταφύγιο Ιωάννης Διακίδης ή Πρασούδι, χτίστηκε το 1938 στην όμορφη κοιλάδα του Πρασουδίου στο Παναχαϊκό Όρος, ανάμεσα στις δύο ψηλές κορφές τον Βοδιά και του Παλαβού τον Πύργο. Το 2013-14 ανακατασκευάστηκε πλήρως με δυνατότητα φιλοξενίας 25 ατόμων. Παρέχει όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου καταφυγίου.

Εγκαίνια καταφυγίου Πρασουδιού.

Πλήθος Πατρινών γέμισε τον χώρο του καταφυγίου  και όλοι είχαν να πουν τα καλλίτερα λόγια. Ένα όνειρο χρόνων, μια ιστορική στιγμή για την Πάτρα.  Ένα λιτό,  πολύ όμορφο κτίσμα, ένα στολίδι  καμάρωνε στις πλαγιές του Πρασουδίου.

Οι ντόπιοι συμμετείχαν στην εκδήλωση με τον δικό τους αυθεντικό τρόπο, με πολλά εδέσματα και παραδοσιακή φασολάδα. Απέσπασαν και αυτοί ένα κομμάτι από την χαρά όλων γι’ αυτό το σπουδαίο έργο που με πολλές δυσκολίες κατόρθωσε να φέρει εις πέρας μια χούφτα ανθρώπων του ΕΟΣ Πάτρας.  Όλη οι οικογένεια των ορειβατών, των φίλων του βουνού και της φύσης έμειναν ενθουσιασμένοι με την υποδοχή και την εξυπηρέτηση των ανθρώπων του ΕΟΣ.

Σύμμαχος ο καιρός,  καταπληκτική ημέρα, με ηλιοφάνεια, χωρίς αέρα, σύννεφα,  με φοβερή εκδρομική ατμόσφαιρα, ιδανική για μια τέτοια ορειβατική γιορτή.

 

Η διαδρομή για το καταφύγιο Πρασούδι από το κέντρο της Πάτρας: