Πληκάτι – Γράμμος 25-26 Ιουνίου

Το διήμερο 25-26 Ιουνίου ο ΕΟΣ Πατρών θα πραγματοποιήσει ανάβαση στην κορυφή «Τσούκα Πέτσικ» του Γράμμου, την  ψηλότερη κορυφή του όρους που ορθώνεται στα 2520μ. και καθιστά έτσι τον  Γράμμο το 4ο ψηλότερο βουνό της Ελλάδος.Το Σάββατο θα ξεκινήσουμε από Πάτρα με προορισμό το χωριό Πληκάτι. Τη Κυριακή νωρίς το πρωί αρχίζει η ορειβατική μας διαδρομή από τον ξενώνα << Το αγριολούλουδο του Γράμμου>> στο χωριό Πληκάτι.  Η πορεία μας ξεκινά σε υψόμετρο 1350μ. και θα έχει απόσταση 11.5 χλμ.  Για να την ολοκληρώσουμε θα χρειαστεί να περπατήσουμε 8 ώρες. Το μονοπάτι είναι ευδιάκριτο και με καλή σήμανση . Η πορεία κατα τα 3/4 της γίνεται σε αλπικό τοπίο και πάνω στην κορυφογραμμή που είναι και η  οριογραμμή των συνόρων. Σε υψόμετρο 1750μ υπάρχει εγκαταλειμμένο στρ. φυλάκιο και ο δρόμος που ανεφοδιάζονταν οι αντάρτες από την Αλβανία, η πόλη της Ερσέκας φαίνεται καθαρά από κάτω.  Φτάνοντας στην κορυφή Μαύρη Πέτρα (2256μ.) το μονοπάτι τραβερσάρει αριστερά σε Αλβανικό έδαφος. Εμείς θα ανέβουμε και θα κατεβούμε κάθετα περνώντας ανάμεσα σε αντάρτικα πολυβολεία, απομεινάρια του Εμφυλίου. θα συνεχίσουμε επι της κορυφογραμμης σε καλά πατημένο μονοπάτι μέχρι την 2520. Θα κολατσίσουμε και θα ξεκουραστούμε εκεί.

Για την ανάβαση:

Β.Δ.: 2

Υ.Δ.:  1170m

Υπεύθυνος ανάβασης: Θεμελής Θανάσης

Η επιστροφή μπορεί να γίνει και από άλλο μονοπάτι πολύ πιο κατηφορικό και λίγο πιο σύντομο ή από το ίδιο. Με το που φτάσουμε στον ξενώνα θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα επιστρέψουμε Πάτρα
Η αναχώρηση από Πάτρα θα γίνει νωρίς το πρωί του Σαββάτου.
Θα κάνουμε μια στάση στα Ιωάννινα για ξεκούραση, φαγητό κτλ και θα συνεχίσουμε ως το Πληκάτι.
Ο χρόνος Πληκάτι Ιωάννινα θα είναι 2:30 ώρες περίπου
 
Απαραίτητος εξοπλισμός:
1) Ορειβατικά μποτάκια και μπατόν

2) Καπέλο,γυαλιά,αντιηλιακό
 
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τη Τετάρτη 15 Ιουνίου στα γραφεία του συλλόγου μας, Παντανάσσης 29, τηλ. 2610 273 912
Τα γραφεία είναι ανοικτά Τρίτη έως Παρασκευή και ώρες 20.30-22.00.
 
Οι συντονιστές της ανάβασης μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέξουν λόγοι καιρικών συνθηκών και λόγοι ασφάλειας της ομάδας.
 

Να σημειώσουμε ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Πατρών που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου μας είναι εθελοντές.

Posted in Τελευταία Νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.