Νεο πεδίο στο Χατζούρι

Πριν από μερικές μέρες ο Στέφανος Παπαδόπουλος μαζί με τον Ammos Lehne, που βρίσκεται στην Πάτρα με το Erasmus, τελείωσαν με το άνοιγμα 10 διαδρομών σε μια μέχρι τώρα απείραχτη σπηλιά στο Χατζούρι. Έπεσαν πάνω στο πεδίο αυτό όταν επέστρεφαν από μια πολύωρη προσέγγιση και εξέταση ενός άλλου πιθανού πεδίου στο Χατζούρι. Όπως είπε ο ίδιος ο Στέφανος,

Σε μία προσπάθεια προσέγγισης και κριτικής ενός βράχου στο βουνό Χατζούρι εγώ και ο Ammos, ένας καλός αναρριχητής και φίλος από τη Γερμανία, πέσαμε σε ένα ίσως ξεχασμένο πεδίο και πήραμε την απόφαση και την πρωτοβουλία να ασχοληθούμε με το άνοιγμα των διαδρομών του. Η πρόσβασή του είναι 15 λεπτά από το πάρκινγκ και 5 λεπτά από την πάνω σπηλιά. Έχει νοτιοανατολικό προσανατολισμό και πολύ καλή θέα. Μαζέψαμε τα υλικά, δανειστήκαμε τα εργαλεία και ξεκινήσαμε γρήγορα με το άνοιγμα. Ήμασταν πιεσμένοι για τον χρόνο επιστροφής των εργαλείων αλλά και από τις καιρικές συνθήκες, αφού είχε κακοκαιρία και δυνατούς ανέμους. Οι διαδρομές είναι σπορ και ανοίχτηκαν σε μιάμιση βδομάδα, όλες από κάτω προς τα πάνω. Προέκυψαν 10 προκλητικές και αξιόλογες διαδρομές με βαθμολογίες χρήσιμες για την αναρρίχηση στην Πάτρα, από 6b+ ως 7c.

 

Παρακάτω βλέπετε φωτογραφίες από το πεδίο και από το άνοιγμα των διαδρομών.

 

Οι διαδρομές ανοίχτηκαν από τον Σ. Παπαδόπουλο, τον Ammos Lehne και τον Χ. Σιντόρη. Παρακάτω βλέπετε τις βαθμολογίες των διαδρομών από δεξιά προς τα αριστερά.

 1. Κουφέτο - 6c (A. Lehne)
 2. Χατζούριος Κύβος - 6b+ (Χ. Σιντόρης)
 3. Ανθρωποπούλι - 6c+ (Σ. Παπαδόπουλος)
 4. Νεκρομάντης - 7a (Σ. Παπαδόπουλος)
 5. Αυτοψία - 7b (Σ. Παπαδόπουλος - Χ. Σιντόρης)
 6. Ιερέας των Κελτών - 7a+ (Σ. Παπαδόπουλος)
 7. Αταραξία - 7a+ (A. Lehne)
 8. Κάθαρση - 7c (Σ. Παπαδόπουλος)
 9. Κάθαρση (ext. αριστερά) - 7b+ (A. Lehne)
 10. Πνεύμα Αντιλογίας - 7b+ (Σ. Παπαδόπουλος)
 11. Φύρδην Μίγδην - 7b (Σ. Παπαδόπουλος)
Το πεδίο είναι νέο, οπότε χρειάζεται προσοχή μιας και μπορεί και να σπάσουν πιασίματα ή να πέσουν πέτρες. Τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες τις πήραμε από τον Στέφανο Παπαδόπουλο.
 
Posted in Αναρρίχηση, Πεδία, Τελευταία Νέα and tagged , , , , .