ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ….

Κυριακή 10 Μαΐου 2015, ώρα 6:00 π.μ., το ξυπνητήρι μου ξεκινά να χτυπά… Μόνο που αυτή τη φορά ο ήχος του δεν ηχεί ενοχλητικά στα αυτιά αλλά μελωδικά, δίνοντας ώθηση και παλμό για μία έντονη και ευχάριστη μέρα που ξεκινά.

Για μία μέρα που ο άνθρωπος θα παραμερίσει όσο είναι ανθρωπίνως δυνατό τις έννοιες, τους προβληματισμούς, τις υποχρεώσεις, θα απαλλαγεί από την καθημερινή ρουτίνα και θα ανακουφιστεί από το οξειδωτικό άγχος των γρήγορων ρυθμών ζωής της πόλης. Για μικρό χρονικό διάστημα θα επιστρέψει στο φυσικό του σπίτι και θα απολαύσει την ηρεμία του.

Μέσα σε ανύποπτο χρόνο οι γκρίζες θορυβώδεις εικόνες που κατακλύζουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο και περνούν μία-μία σαν ταινία μέσα από αυτόν θα αντικατασταθούν ως δια μαγείας από άλλες πολύχρωμες, χαρούμενες, γαλήνιες, μυρωδάτες.

Ο λόγος? Η εκδρομή του Ορειβατικού Συλλόγου Πάτρας για την 35η Πανελλήνια Κατάβαση του Βουραϊκού, η οποία διοργανώνεται πάντα το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου.

Κάπως έτσι αποφασίσαμε όλοι εμείς που βρεθήκαμε στις 7:30 το πρωί στον προαύλιο χώρο του Αγίου Ανδρέα να λάβουμε μέρος σε αυτή την εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου, αποκτώντας μία πραγματικά αξέχαστη εμπειρία!

Άνθρωποι κάθε ηλικίας με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις φωτογραφικές μηχανές ανά χείρας για την αποτύπωση και διαφύλαξη των στιγμών στο πέρασμα του χρόνου, άφθονο μα άφθονο γέλιο καθώς και ανυπομονησία για την έναρξη της περιπέτειας συμπλήρωναν το μαγευτικό σκηνικό του ταξιδιού.

Αυτό ήταν! Ήρθε η ώρα! Ξεκινήσαμε! Στη διαδρομή προς το σημείο εκκίνησης δεχθήκαμε συμβουλές και οδηγίες από τους υπεύθυνους καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα που θα ακολουθούσαμε.

Καθόλη τη διάρκεια της απόστασης που διανύσαμε το τοπίο μεταμορφώνονταν σταδιακά προς τα καλύτερο. Τα μουντά αδιάφορα χρώματα της ασφάλτου και της πόλης διαδέχτηκαν τα όμορφα πράσινα των λόφων και τα υπέροχα κίτρινα των λουλουδιών. Όλα αυτά σε πλήρη αρμονία με μικρούς και μεγάλους καταρράκτες που σχηματίζονταν από την άγρια γεωμορφολογία.  Η διαφορά ορατή!

Αχ αυτά τα χρώματα των πεταλούδων, τα τιτιβίσματα των πουλιών, τα κελαρύσματα των νερών καθώς και οι φωνές των πεζοπόρων ΠΡΟΣΟΧΗ έρχεται ο οδοντωτός, θα μας μείνουν χαραγμένα στη μνήμη μέχρι το επόμενο ραντεβού μας στη φύση, το οποίο δεν πρέπει να καθυστερήσει αφού όλοι μας έχουμε ανάγκη να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας έτσι ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας….

Για αυτό φροντίζει ο Ορειβατικός Σύλλογος Πατρών για την ασφαλή, οργανωμένη και υπεύθυνη συνεισφορά του σε όλο αυτό….

κείμενο/φωτογραφίες: Αμαλία Κατσιφάρα

Posted in Πεζοπορίες, Τελευταία Νέα and tagged , , , .