ΜΑΥΡΟΜΑΝΔΗΛΑ

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ο ΕΟΣ Πατρών διοργανώνει ανάβαση στη Μαυρομανδήλα.
Το δάσος της Μαυρομανδήλας ή αλλιώς Πευκοβούνι υψώνεται  πίσω από τον οικισμό της Μαυρομανδήλας, όπου βρίσκεται νοτιοανατολικά της Πάτρας, δίπλα στον ποταμό Γλαύκο και απέχει 8χλμ από το κέντρο. Η διαδρομή ξεκινάει από τον χώρο στάθμευσης στον Γλαύκο (το πλάτωμα που βρίσκεται κοντά στις ταβέρνες) όπου εκεί θα σταθμεύσουμε και εμείς και θα ξεκινήσουμε την πορεία μας. Μια πολύ όμορφη διαδρομή μέσα σε κατάφυτο πευκόδασος κατάλληλη και για αρχάριους. Το μονοπάτι είναι καθαρό και ευδιάκριτο μέχρι την κορυφή, τα πρώτα 40λεπτά της διαδρομής είναι ομαλό και χωρίς καμία δυσκολία. Στην συνέχεια το μονοπάτι γίνεται ανηφορικό μέχρι την στιγμή που θα βγούμε στην κορυφή (διάρκειας περίπου 1ώρα) , όπου από εκεί θα απολαύσουμε την θέα προς τον Πατραϊκό κόλπο και τα γύρω βουνά της Αχαΐας αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας. Η κορυφή ονομάζεται Κούκουρη και έχει υψόμετρο περίπου 600m.
  • Ώρες πορείας: ~4 / 4.30 (με τις στάσεις)
  • Μήκος διαδρομής: 8 χλμ.
  • Υψομετρική διαφορά: ~500μ
  • Διαδρομή: κυκλική
  • Βαθμός  Δυσκολίας: 1
  • Κατάλληλη και για αρχάριους με ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση
 Απαραίτητος εξοπλισμός:
1) Ορειβατικά μποτάκια και μπατόν

2) Καπέλο, γυαλιά, αντιανεμικο
3) Νερό και σνακ
 Συντονιστής ανάβασης: 
Λυμπεράτος Χάρης
Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου μας, Παντανάσσης 29, ή στο τηλ. 2610 273 912
ανοικτά Τρίτη έως Παρασκευή και ώρες 20.30-22.00.
Οι συντονιστές της ανάβασης μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέξουν λόγοι καιρικών συνθηκών και λόγοι ασφάλειας της ομάδας.

Να σημειώσουμε ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Πάτρας που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου μας είναι εθελοντές.Μετά το πέρας της ανάβασης θα ήταν χαρά μας να μοιραστείτε με τον Σύλλογο φωτογραφίες από την εξόρμηση. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μας τις στείλει στο eospatras@gmail.com

Posted in Τελευταία Νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.