Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο καταφύγιο Ψάρθι

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ε.Ο.Σ. στο καταφύγιο στη θέση Ψάρθι του Παναχαϊκού. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη και τους φίλους μας που βρέθηκαν κοντά μας παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Συγκεντρωθήκαμε περίπου 150 άτομα, εκ των οποίων ομάδα περίπου 60 ατόμων ανέβηκε ακολουθώντας το νεοσηματοδοτημένο μονοπάτι από το Πουρναρόκαστρο παρά την βροχή, το κρύο και την ομίχλη. Εκπρόσωποι του δήμου Πατρέων, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της Ομάδας Αλεξιπτωτιστών Πλαγιάς, του Συλλόγου Δρομέων Φειδιππίδης και της Οικολογικής Κίνησης Πατρών μας τίμησαν μετην παρουσία τους.

Η κοπή της πίτας έγινε στο εσωτερικό του καταφυγίου, λόγω των καιρικών συνθηκών, σε ιδιαίτερα ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Ο Πρόεδρος , Μιχάλης Μαράζης, αφού καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μοίρασε τη βασιλόπιτα. Η Δεσινιώτη Ντίνα και η  Τσούμπου Σοφία κέρδισαν το φλουρί, η πρώτη στη βασιλόπιτα των φίλων και η δεύτερη των μελών. Το δώρο τους ήταν ένα αργυρό και ένα χρυσό μενταγιόν χιονονυφάδα, δια χειρός Θεόδωρου Κωτσάκη, παλαιού και αγαπημένου μέλους του συλλόγου μας.

Η Γενική Γραμματέας, Σία Κουλικούρδη, μαζί με τον Αντιπρόεδρο Ορειβασίας Αναρρίχησης, Στάθη Καγκελάρη, έδωσαν ευχαριστήριες επιστολές στα μέλη μας Χρ. Γάτση, Γ. Τσόγκα, Δημ. Αντωνακούδη και Θέμη Μπερλή για την πρωτοβουλία να σηματοδοτήσουν το μονοπάτι  Πουρναρόκαστρο – καταφύγιο Ψάρθι. Η Έφορος Καταφυγίων και Εγκαταστάσεων, Αγγελική Καλλιαμπέτσου, έδωσε στον Πέτρο Καθρέπτα, το παλαιότερο μέλος του συλλόγου μας, ευχαριστήρια επιστολή για την υποστήριξή του και την συνοδεία ομάδων στα καταφύγιά μας, ενώ μίλησε και για την ανάγκη ανακαίνισης και του καταφυγίου Ψάρθι, κύριο μέλημα του παρόντος διοικητικού συμβουλίου. Επίσης, μίλησαν  ο Έφορος Ορειβασίας, Άρης Δερμιτζάκης, μαζί με τον οδηγό βουνού – μέλος του συλλόγου μας , Γιάννη Ποταμούση, για το επικείμενο σεμινάριο αρχηγών αναβάσεων και τις σχολές αρχαρίων ορειβασίας και αρχαρίων αναρρίχησης βράχου. Τέλος, ο Έφορος Χιονοδρομίας, Ηρακλής Αλεξόπουλος, μίλησε για την συμμετοχή της χιονοδρομικής ομάδας του Ε.Ο.Σ. Πάτρας στην αποστολή του δήμου Πατρέων στη διοργάνωση Innsbruck 2016, την οποία συνοδεύει ο Αντιπρόεδρος Χιονοδρομίας, Παναγιώτης Τζούδας, και την αναμονή έναρξης της σεζόν για τη χιονοδρομική ομάδα στα βουνά!

Ευχόμαστε σε όλους σας το 2016 να είναι μία πολύ καλή χρονιά! Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους φίλους που βοήθησαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης! 

(Ευχαριστούμε τον Αργύρη Παπαγεωργίου, τον Γιώργο Αναστασόπουλο και τον Γιάννη Γιανουδάκη για τις φωτογραφίες τους)

Posted in Τελευταία Νέα and tagged , .