Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο Καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. στη θέση Ψάρθι

Το  σαββατοκύριακο 21-22 Νοεμβρίου φιλοξενήθηκε στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. στη θέση Ψάρθι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και συγκεκριμένα το Παράρτημα της Αχαΐας – Τμήμα Ορεινής Διάσωσης. Συμμετείχαν 18 άτομα εκ των οποίων 15 πραγματοποίησαν ανάβαση μέσα σε 2 ώρες από το Πουρναρόκαστρο υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα μετά τη θέση “εικονοστάσι” που είχε πυκνή ομίχλη.

Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκαν θεωρητικά μαθήματα για νέους υποψήφιους διασώστες. Τα μαθήματα για τους τρόπους επέμβασης παραδόθηκαν με την χρήση οπτικοακουστικού υλικού από την εκπαιδεύτρια Κωνσταντίνα Σαμαρά και τα μαθήματα πρώτων βοηθειών από τον εκπαιδευτή Κυριάκο Πετρόπουλο. Υπό τον συντονισμό του Ανδρέα Ανδριακόπουλου η ομάδα περιποιήθηκε το καταφύγιό μας, ενώ την προετοιμασία του γεύματος επιμελήθηκε η Γιώτα Βασιλακοπούλου.

Το πρωί της Κυριακής η ομάδα, αφού καθάρισε το χώρο του καταφυγίου με ιδιαίτερη φροντίδα, άρχισε την κατάβαση με βροχή, ομίχλη και χαμηλή θερμοκρασία. Η κατάβαση μέχρι το Πουρναρόκαστρο διήρκησε 1,5 ώρα.

Ο Ε.Ο.Σ. Πάτρας ευχαριστεί την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που για ακόμη μία φορά επισκέφτηκε και φρόντισε το καταφυγίο μας. Ο Ε.Ο.Σ. αναγνωρίζει πάντα τη σπουδαία αποστολή της Ε.Ο.Δ., τα μέλη της οποίας είναι πάντα ευπρόσδεκτα στα καταφύγια και στις δραστηριότητές μας.

Τέλος, ο Ε.Ο.Σ. Πάτρας ευχαριστεί θερμά τον Πέτρο Καθρέπτα, μέλος του συλλόγου μας, που για ακόμη μία φορά συνόδεψε την Ε.Ο.Δ. στο καταφύγιο. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και τη διάθεση προσφοράς στο σύλλογό μας.

Posted in Καταφύγιο, Τελευταία Νέα and tagged , , .