Εξόρμηση του ΕΟΣ Πάτρας στον Ερύμανθο, Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Ο ΕΟΣ Πάτρας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 13 Ιουνίου εξόρμηση στο όρος Ερύμανθος με πεζοπορία σε τμήμα του εθνικού μονοπατιού Ο31 (Μονοπάτι Παυσανία).
Μια πανέμορφη διαδρομή η οποία «εξελίσσεται» δίπλα σε ρυάκια, ανάμεσα σε ψηλά πλατάνια και στη συνέχεια σε ελατόδασος, είναι το τμήμα του μονοπατιού Ο31 από Άνω Βλασία έως και το Γερμοτσανίτικο διάσελο. Το μονοπάτι Ο31 ή μονοπάτι Παυσανία σε ανάμνηση του Έλληνα περιηγητή και γεωγράφου, διασχίζει τη ΒΔ Πελοπόννησο ξεκινώντας από την Πάτρα και καταλήγοντας στην Αρχαία Ολυμπία. Η ξεχωριστή αυτή διαδρομή ξεκινάει λίγο έξω από το χωριό Άνω Βλασία, από τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Ταξιάρχη. Αρχικά βαδίζουμε δίπλα σε ρέμα του Σελινούντα ποταμού, περιστοιχισμένοι από ψηλά πλατάνια, με τα τρεχούμενα νερά να σχηματίζουν πολυάριθμους μικρούς καταρράκτες. Όσο «κερδίζουμε» υψόμετρο, τα πλατάνια δίνουν πλέον τη θέση τους στα έλατα, στη σκιά των οποίων ακολουθούμε το ανηφορικό μονοπάτι έως τον τελικό μας προορισμό, το Γερμοτσανίτικο διάσελο απ’όπου διακρίνεται το χωριό Πλατανίτσα και έχουμε θέα προς αρκετές ψηλές κορυφές του Ερύμανθου.
 
Απόσταση διαδρομής : 8 χλμ
Βαθμός Δυσκολίας : 1+
Χρόνος πορείας : 4 – 5 ώρες
Υπεύθυνοι Ανάβασης: Καγγελάρης – Μπόνας
 
Απαραίτητος εξοπλισμός – Λοιπά είδη – Παρατηρήσεις
1. Ορειβατικά μποτάκια
2. Νερό (Πόσιμο νερό υπάρχει στην αρχή της διαδρομής, σε μεγάλο τμήμα της τρεχούμενο νερό καθώς και πηγή λίγο πριν την άφιξη στον προορισμό μας)
3. Σνακ
Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Πέμπτη 10/06 στα γραφεία του συλλόγου Παντανάσσης 29, 5ος όροφος και στο τηλ. 2610273912 (Τρίτη έως Παρασκευή και Ώρες 20:30-22:00).
Posted in Τελευταία Νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.