Εξόρμηση στη φθινοπωρινή Ήπειρο

Ο ΕΟΣ Πάτρας το τριήμερο 28-29-30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στη φθινοπωρινή Ήπειρο.

Η μετακίνηση θα γίνει με mini bus και η διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο χωριό Κόνιτσα, σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου.

Πρόγραμμα τριημέρου:
Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου η ομάδα θα αναχωρήσει στις 15.00 από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα με προορισμό στην Κόνιτσα. Η άφιξη θα γίνει βραδάκι οπότε θα ακολουθήσει γεύμα – περίπατος στο χωριό.
Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου η ομάδα θα έχει πρωινό ξύπνημα, ώστε να γίνει η μετάβαση με το λεωφορείο στο χωριό Μικρό Πάπιγκο (976 μ.), από όπου θα γίνει η ανάβαση στο όρος Τύμφη, στη γνωστή Δρακόλιμνη (2.002 μ). Η συνολική διάρκεια της πορείας  είναι 8-9 ώρες και με βαθμό δυσκολίας Β (λόγω διάρκειας).
Το μονοπάτι είναι στο σύνολό του βατό. Στο πρώτο κομμάτι, το οποίο είναι ανηφορικό, μέχρι το καταφύγιο της Αστράκας στα 1950μ. (μετά από 3 ώρες περπάτημα) ανά μία ώρα υπάρχει πηγή και υπόστεγο για μικρή ανάσα. Από το καταφύγιο και μέχρι τη Δρακόλιμνη είναι ακόμη 1,5 ώρα περίπου και το τοπίο είναι καθαρά αλπικό. Η επιστροφή θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι στο χωριό Μικρό Πάπιγκο απ’ όπου θα επιστρέψει η ομάδα με το λεωφορείο στην Κόνιτσα για φαγητό και ξεκούραση.
Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, θα δημιουργηθούν δύο ομάδες, η μία θα περπατήσει από την γέφυρα της Κλειδωνιάς μέχρι την γέφυρα της Αρίστης, πρόκειται για περίπατο διάρκειας περίπου 3 ωρών. Η δεύτερη ομάδα θα κατέβει από την Αρίστη στην Κλειδωνιά κάνοντας Rafting.
Η ομάδα θα επιστρέψει στην Πάτρα το απόγευμα της Κυριακής.

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες κρατήσεις παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή έως τέλος Σεπτεμβρίου.

Για επιπλέον πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με τα γραφεία του συλλόγου (Τρίτη έως την Παρασκευή 8:30μμ έως 10:00μμ) ή με τον υπεύθυνο της δραστηριότητας Στάθη Καγκελάρη στο τηλ. 6948079108.

Posted in Ορειβασία, Τελευταία Νέα and tagged , , , , .