Εξόρμηση του ΕΟΣ Πάτρας στην κορυφή Τριανταφυλλιά (1.817μ.), Κυριακή 3/11/2019

Ο ΕΟΣ Πάτρας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 03 Νοεμβρίου εξόρμηση στο Παναιτωλικό όρος και συγκεκριμένα στην κορυφή Τριανταφυλλιά (1.817μ.).

Αναχώρηση νωρίς το πρωί της Κυριακής από Πάτρα όπου έπειτα από 2,5 ώρες και ακολουθώντας το δρόμο Ιόνια Οδός – Παραβόλα  ( https://goo.gl/maps/Nfijk36HvTmnNcK2A ) καταλήγουμε στο χωριό Τόρνος Ευρυτανίας.  

Αφετηρία της πεζοπορικής μας διαδρομής είναι ο κεντρικός δρόμος Τόρνου-Καστανιάς όπου θα ακολουθήσουμε την άριστα σηματοδοτημένη διαδρομή «Β» σύμφωνα με την ονομασία-σήμανση που έχει δοθεί από το σύλλογο Τορνιωτών. Το μονοπάτι διαγράφεται μέσα σε πυκνό ελατόδασος με μεγάλη κλίση αρχικά και σε ορισμένα τμήματα σε λασπώδες έδαφος λόγω της υγρασίας του εδάφους από τα πολλά νερά της περιοχής. Περνούμε από τη θέση «Μεγάλη Βρύση» όπου μπορούμε να ανεφοδιαστούμε με νερό και εν συνεχεία συναντούμε το λιβάδι «Κορομηλιά» απ’όπου και το μονοπάτι χαράσσεται πλέον σε βραχώδη και σε ορισμένα σημεία σαθρή πλαγιά μέχρι το σημείο όπου συναντάμε το μονοπάτι που κατευθύνεται στο χωριό Καστανιά. Από το σημείο αυτό θα τραβερσάρουμε στην πλαγιά του βουνού για να συναντήσουμε την κορυφογραμμή που μας οδηγεί στην κορυφή Τριανταφυλλιά σε υψόμετρο 1.817μ.

Η υψομετρική διαφορά που έχουμε να «καλύψουμε» έως την κορυφή είναι 1000 μέτρα σε 6 χιλιόμετρα διαδρομής καθιστώντας την ανάβαση κοπιαστική. Από την κορυφή έχουμε ανεμπόδιστη θέα προς κορυφές της Ευρυτανίας, Αχαΐας και του υπόλοιπου Παναιτωλικού όρους. Για την επιστροφή μας θα κατηφορίσουμε σε απότομη και σαθρή πλαγιά από την αντίθετη κατεύθυνση απ’όπου ανηφορίσαμε, έως το σημείο όπου θα συναντήσουμε το «μονοπάτι των προσκυνητών» το οποίο καταλήγει στην Ι.Μ Παναγίας Προυσιώτισσας. Περνούμε από τη «Χαλικόβρυση» με το παγωμένο τρεχούμενο νερό και κινούμαστε σε ευκρινές και σηματοδοτημένο μονοπάτι περνώντας από ρεματάκια και αρκετά σημεία όπου νερό αναβλύζει από το έδαφος. Το τοπίο παρθένο, ανέγγιχτο από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις και δραστηριότητες. Έπειτα από 1,6 χιλιόμετρα επανερχόμαστε στη διασταύρωση του μονοπατιού με αυτό προς Καστανιά και στη συνέχεια ακολουθούμε την αντίστροφη πορεία έως το σημείο εκκίνησης.

Απόσταση διαδρομής : 12 χλμ

Βαθμός Δυσκολίας : 3

Χρόνος πορείας : 8 ώρες

Υπεύθυνος Ανάβασης: Κρητικός Κωνσταντίνος

Απαραίτητος εξοπλισμός – Λοιπά είδη – Παρατηρήσεις

1. Ορειβατικά μποτάκια

2. Αδιάβροχο παντελόνι

3. Αντιανεμικό, Αδιάβροχο μπουφάν

4. Νερό (Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα συναντήσουμε τρεις πηγές)

5. Σνακ

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου Παντανάσσης 29, 5ος όροφος και στο τηλ. 2610273912 έως και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019. ( Ώρες 20:30-22:00).

 
Posted in Τελευταία Νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.