Εξόρμηση του ΕΟΣ Πάτρας στα Βαρδούσια Όρη_4/5 Φεβρουαρίου

Το πρώτο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου,  4-5/2/2017,  ο Ορειβατικός Σύλλογος Πατρών θα πραγματοποιήσει ανάβαση στα Βαρδούσια όρη , με διανυκτέρευση το βράδυ του Σαββάτου στο καταφύγιο στη θέση Πιτιμάλικο (1750 μ.).

Η ομάδα θα συναντηθεί το πρωί του Σαββάτου ώρα 7 π.μ. στην πλατεία Ψηλαλώνια, στο άγαλμα του Παλαιών Πατρών Γερμανού. Η μετάβαση στο σημείο εκκίνησης θα γίνει με ίδια μέσα.

Η ανάβαση θα ξεκινήσει είτε από το χωριό Αθανάσιος Διάκος (1.050 μ.) είτε από τον Προφήτη Ηλία, ανάλογα με τις συνθήκες χιονιού του οδικού δικτύου. Η πορεία ως το καταφύγιο είναι περίπου 2,5 ώρες.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ανάβαση στην κορυφή Κόρακας (2.495 μ.), με πορεία από το καταφύγιο έως την κορυφή διάρκειας περίπου 2,5 ωρών, και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης της πρώτης ημέρας (διάρκεια περίπου 4 ωρών).

Βαθμός Δυσκολίας: Γ (χειμερινή ανάβαση)

Απαιτούμενος εξοπλισμός: ιμάντας, κορδονέτο, γκέτες, μπότες, κραμπόν, πιολέ.

Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία του συλλόγου,  το αργότερο έως την Τετάρτη 1/2/2016 , Τρίτη έως Παρασκευή 8:30μμ έως 10:00μμ ή στείλτε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση eospatras@gmail.com

Υπεύθυνος: Παπαγεωργίου Αργύρης (τηλ. επικοινωνίας 697 984 4099 )

Posted in Ορειβασία, Τελευταία Νέα and tagged .