Εξόρμηση στο Μαίναλο

Ο Ε.Ο.Σ. Πάτρας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει διάσχιση στο Βόρειο Μαίναλο στην Αρκαδία και συγκεκριμένα τη διαδρομή Νυμφασία – Μαγούλιανα – Βαλτεσίνικο, ενός ευρωπαϊκά πιστοποιημένου μονοπατιού.

Η διαδρομή αποτελεί το 6ο και 7ο τμήμα του γνωστού ως Menalon trail – Διάσχιση Ανατολικής Γορτυνίας συνολικού μήκους 75 χλμ. με αφετηρία τη Στεμνίτσα και προορισμό τα Λαγκάδια.

Με αφετηρία το γραφικό χωριό της Νυμφασίας (1.000μ.) το μονοπάτι συνεχίζει προς τη Μονή Κερνίτσας. Η διαδρομή διέρχεται από ελατόδασος περνά από το ιστορικό ασκηταριό της Παναγίας Σφυρίδας και καταλήγει στα Μαγούλιανα, το χωριό της Πελοποννήσου με το μεγαλύτερο υψόμετρο (1.360μ.).

Το τμήμα αυτό της διαδρομής (Νυμφασία-Μαγούλιανα) έχει συνολικό μήκος 8,9 χλμ και απαιτούνται 3.30 ώρες για την ολοκλήρωσή του.

Έπειτα από σύντομη στάση στα Μαγούλιανα θα ξεκινήσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον τμήμα με εναλλαγή ορεινών τοπίων  διερχόμενο από ελατόδασος. Το μονοπάτι στη διασταύρωση για Λιβάδι συναντά το εγκαταλελειμμένο πλέον σανατόριο της Μάνας και στη συνέχεια διασχίζει την κοιλάδα του Έλα μέσα σε υπέροχο τοπίο πριν ανηφορίσει ξανά για Βαλτεσινίκο (1.150μ.).

Το δεύτερο τμήμα της διαδρομής (Μαγούλιανα-Βαλτεσίνικο) είναι συνολικού μήκους 6,6 χλμ. και απαιτούνται περίπου 2.30 ώρες για την ολοκλήρωσή του.

Βαθμός Δυσκολίας: Α

Εκτιμώμενος χρόνος: 6-6.30 ώρες (περίπου 16 χμ.) 

Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση λόγω της διάρκειας της πορείας και σωστός εξοπλισμός (ορειβατικό παπούτσι, αδιάβροχο, μπατόν) λόγω εποχής και πιθανής ύπαρξης λάσπης στο μονοπάτι.

Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία του συλλόγου.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας όσο το δυνατόν πιο άμεσα, καθώς πρόκειται για διάσχιση και θα γίνει μόνο με λεοφωρείο (εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ατόμων).

 

Posted in Τελευταία Νέα.