Εξόρμηση στην Δίρφυ Ευβοίας (1743μ) Σάββατο 15-Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2018

Ο ΕΟΣ Πάτρας διοργανώνει εξόρμηση στην Δίρφυ Ευβοίας (1743μ) το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 15 & 16 Δεκεμβρίου 2018. 

Το πρόγραμμα της διήμερης εξόρμησης έχει ώς εξής:

1η Ημέρα, Σάββατο 15/12:

Αναχώρηση το Σάββατο το πρωί (μετά απο συνεννόηση με τον αρχηγό και τους συμμετέχοντες)  με ιδιωτικά μέσα, με προορισμό τον Άγιο Αθανάσιο Ευβοίας. Αφού αφήσουμε τα αυτοκίνητα στο χωριό, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορεία μέσα από το όμορφο φαράγγι της Αγάλης πρός το νέο καταφύγιο Δίρφυς  (940μ) όπου θα γίνει και διανυκτέρευση. Η διάρκεια της διαδρομής υπολογίζεται στις 3 ώρες-4 ώρες. 

2η Ημέρα, Κυριακή 16/12:

Ξύπνημα νωρίς το πρωί και ανάβαση προς την κορυφή της Δίρφυς στα 1743μ υψόμετρο. Η ανάβαση είναι πολύ πιθανό να έχει χιόνι (ίσως και πάγο ψηλότερα) οπότε απαιτείται χειμερινός εξοπλισμός για την πραγματοποίση της. Η πεζοπορεία καταφύγιο-κορυφή-καταφύγιο, θα διαρκέσει περίπου 5 ώρες. Αφού μαζέψουμε τα πράγματά μας, θα κατηφορίσουμε πάλι απο το φαράγγι Αγάλης για τα αυτοκίνητα (3 ώρες) και επιστροφή στην Πάτρα αργά το απόγευμα.  

Επισημάνσεις:

  • απαραίτητος χειμερινός ορειβατικός ρουχισμός (ορειβατικό σακίδιο, ορειβατική μπότα συμβατή με κραμπον, αδιάβροχο-αντιανεμικό, γκέτες, γάντια)
  • εμπειρία κίνησης σε παγωμένο/χιονισμένο πεδίο
  • διανυκτέρευση στο καταφύγιο με απαραίτητο εξοπλισμό, χειμερινό υπνόσοκο και υπόστρωμμα. Το καταφύγιο δεν διαθέτει κρεβάτια ή στρώματα, αλλά υπάρχει κουζίνα και ξυλόσομπα  
  • υπάρχει δυνατότητα παροχής φαγητού από το καταφύγιο ή προετοιμασίας ατομικού/ομαδικού γεύματος (μετά απο συνεννόηση με τον αρχηγό και τους συμμετέχοντες) 
  • Κραμπόν και Πιολέ θα παρασχεθούν από τον ΕΟΣ Πάτρας

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινήστε με τα γραφεία μας το αργότερο μέχρι την Πεμπτη 13/12 για να κρατήσουμε θέσεις. 

ΒΔ: 5+

Αρχηγός ανάβασης: Α. Δερμιτζάκης

 

Posted in Τελευταία Νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.