Ενημερωτική Εκδήλωση για τα Μέλη του ΕΟΣ Πάτρας, Τετάρτη 5/12 ώρα 8μμ

Αγαπητά μέλη,

Αγαπητοί φίλοι,

η Τεχνική Επιτροπή Ορειβασίας (ΤΕΟ), όπως είναι σε όλους σας γνωστό, ασχολείται με την καλή προετοιμασία και διοργάνωση των εξορμήσεων μας. Μετά τον κανονισμό αναβάσεων που συνέταξε,  ο οποίος τηρείται το τελευταίο διάστημα και μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, έβαλε σαν στόχο να επεξεργαστεί και να βελτιώσει όλους αυτούς τους παράγοντες που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια μας.

Βαθμός δυσκολίας αναβάσεων: Επιλέξαμε ένα πιο αναλυτικό σύστημα, που χρησιμοποιούν πολλοί άλλοι σύλλογοι, από το 1 έως το 7 με αρκετές επεξηγήσεις. Πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει περισσότερο από την προηγούμενη κλίμακα στην επακριβή κατανόηση των απαιτήσεων της πορείας.

Εξοπλισμός και γενικότερα ο τομέας της ασφάλειας: Η ΤΕΟ θεωρεί ότι σε κάθε εξόρμηση του συλλόγου μας δεν επιτρέπεται να μην τηρούνται βασικοί κανόνες ασφάλειας, για την τήρηση των οποίων είμαστε όλοι υπεύθυνοι, όχι μόνο οι αρχηγοί και οι συντονιστές. Είναι ζωτικής σημασίας λοιπόν η κάθε εξόρμηση από ΒΔ 1 έως ΒΔ 7 να συνοδεύεται τουλάχιστον από χάρτη της περιοχής, πυξίδα, φαρμακείο, ορειβατικό σκοινί, ασυρμάτους.

Για τα δύο πρώτα θα γίνει σεμινάριο προσανατολισμού και θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του 2019.

Τα φαρμακεία (ένα για τις μονοήμερες και ένα για τις πολυήμερες εξορμήσεις) είναι χάρη στο μέλος μας και φαρμακοποιό στο επάγγελμα Βασίλη Μπόνα έτοιμα και χρησιμοποιούνται ήδη. Σκεφθήκαμε όμως, ότι μία παρουσίαση και επεξήγηση του περιεχομένου είναι απαραίτητη και αφορά όλους μας.

Τέλος δεν πρέπει να μας διαφεύγει η σημασία του ορειβατικού σκοινιού, το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε δύσκολες στιγμές, εφόσον βέβαια είμαστε τεχνικά ενήμεροι για την σωστή χρήση του. 

Θεωρούμε λοιπόν υποχρέωση μας να διοργανώσουμε μία ενημερωτική εκδήλωση για τα δύο τελευταία σημεία, δηλαδή φαρμακεία και χρήση ορειβατικού σκοινιού με ομιλητές τα μέλη μας Βασίλη Μπόνα φαρμακοποιό και Θανάση Σωτηρόπουλο εκπαιδευτή ΕΟΟΑ την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 20:00 στα γραφεία μας. Η εκδήλωση αφορά όλα τα μέλη μας, κυρίως δε όσους παίρνουν μέρος στις θεωρητικά εύκολες εξορμήσεις με ΒΔ 1,2,3, με την προηγούμενη κλίμακα ΒΔ  Α΄,Α΄+,Β΄.

Κλείνοντας θα σας παροτρύναμε να διαβάσετε την ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του συλλόγου με τίτλο «Η διακήρυξη του Τυρόλου» που αφορά στην συμπεριφορά μας στην φύση.

Σας περιμένουμε όλους την Τετάρτη 5/12 στις 20:00, Παντανάσσης 29.

 

Εκ μέρους της Τεχνικής Επιτροπής Ορειβασίας

 

Στάθης Καγγελάρης (Αντιπρόεδρος Ο.Α)   –   Άρης Δερμιτζάκης (Έφορος Ο.Α)

Posted in Άλλα Νέα.

12 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.