Διήμερη εξόρμηση του ΕΟΣ Πάτρας στον Ταΰγετο – Πυραμίδα (2407μ), 13-14/07/2019

Ο ΕΟΣ Πάτρας θα πραγματοποιήσει ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της Πελοποννήσου την πυραμίδα του Ταΰγετου (2407 μέτρα) το Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Ιουλίου 2019.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΗΣ

Το πρόγραμμα ανάβασης έχει ως  εξής:

Σάββατο 13/07 αναχώρηση από Πάτρα  για Σπάρτη. Στην διαδρομή θα έχουμε στάσεις για καφέ.  Άφιξη στη θέση Μαγγανάρι ώρα 17:00 περίπου. Από εκεί θα ξεκινήσουμε για το  καταφύγιο Βαρβάρα του ΕΟΣ Σπάρτης. Ώρες πορείας περίπου 2 (εκεί θα έχουμε την δυνατότητα να φορτώσουμε τα πράγματα μας σε φορτηγάκι για να μεταφερθούν στο καταφύγιο).

Αφού φτάσουμε και τακτοποιήσουμε τα πράγματα μας, θα κοιμηθούμε νωρίς ώστε την Κυριακή ξημερώνοντας γύρω στις 3:00 να αρχίσουμε την ανάβαση προς τον Αϊ-Λιά στην κορυφή της πυραμίδας η οποία θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες. Εκεί θα απολαύσουμε την μαγευτική ανατολή του ηλίου πάνω στην αρχαιότερη πυραμίδα του κόσμου με θέα που σου κόβει την ανάσα. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής προς το καταφύγιο όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε το πρωινό μας. Από εκεί θα συνεχίσουμε προς τη θέση Μαγγανάρι για να επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για την επιστροφή.

Στο καταφύγιο το Σάββατο το βράδυ θα υπάρχει δυνατότητα φαγητού με ενημέρωση από πριν.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Βαθμός δυσκολίας ανάβασης:  3

Υπεύθυνοι Ανάβασης: Κυριακόπουλος, Κάραλης

 

Απαραίτητος εξοπλισμός:

α) ορειβατικά μποτάκια

β) Μπατόν για το περπάτημα

γ) Χειμερινό μπουφάν

δ) 1 ΦΑΚΟ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ 1 ΧΕΙΡΟΣ

ε) Ωτοασπίδες

 

Θα θέλαμε επίσης  να ενημερώσουμε τους φίλους που θα πάρουν μέρος στην εξόρμηση αυτή να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του συλλόγου μας (2610-273-912 Φιλοποίμενος 39) έως  την Παρασκευή 07/07/19 για να γίνει σωστός προγραμματισμός και να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Posted in Τελευταία Νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.