Διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου – Πεζοπορία στις στράτες του Κεντρικού Ζαγορίου 27-28-29/10

Ο Ε.Ο.Σ. Πάτρας διοργανώνει τριήμερη φθινοπωρινή εξόρμηση στην Ήπειρο Παρασκευή 27 – Κυριακή 29 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου θα αναχωρήσει η ομάδα από την Πάτρα νωρίς το απόγευμα (ιδανικά 4-4.30μ.μ.) με πούλμαν. Άφιξη στο χωριό Μονοδένδρι σε ξενώνα και ξεκούραση.

Το Σάββατο 28 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί διάσχιση του φαραγγιού ακολουθώντας τη διαδρομή Μονοδένδρι-Βίκος (Βαθμός Δυσκολία Α+, διάρκεια πορείας : 6-7 ώρες). Στο τέλος της διαδρομής θα περιμένει το λεωφορείο, ώστε να επιστρέψει την ομάδα στο χωριό Μονοδένδρι.

Την Κυριακή 29 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία γνωριμίας με το Κεντρικό Ζαγόρι (βαθμός δυσκολίας Α και διάρκειας περίπου 5 ωρών). Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε θα είναι Δίλοφο-Κήποι-Κουκούλι-Βίτσα. Ξεκινάμε από το χωριό Δίλοφο (διατηρητέος οικισμός) με κατεύθυνση τους Κήπους (περίπου 4, 5 χμ.-105΄), διασχίζοντας την γέφυρα Αρκούδα. Από τους Κήπους θα διασχίσουμε την ομώνυμη γέφυρα και θα κατευθυνθούμε προς Κουκούλι (περίπου 4 χμ. – 75΄). Από το Κουκούλι θα συνεχίσουμε προς Βίτσα (περίπου 4 χμ.- 70′ ) ακολουθώντας το μονοπάτι που διασχίζει το γεφύρι του Μίσσιου (ενώ με παράκαμψη 30-40΄μπορούμε να δούμε και το γεφύρι του Κόκορη). Τέλος, ανάβαση στο χωριό Βίτσα από τη στράτα με την ονομασία Σκάλα Βίτσας.

Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή σε αυτό τον σύνδεσμο

Πληροφορίες για τα Ζαγοροχώρια και τον Εθνικό Δρυμό Βίκου Αώου μπορείτε να δείτε εδώ

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες κρατήσεις (στον ξενώνα αλλά και στο λεωφορείο) παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή έως τέλος Σεπτεμβρίου.

Για επιπλέον πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με τα γραφεία του συλλόγου (Τρίτη έως την Παρασκευή 8:30μμ έως 10:00μμ)

Posted in Ορειβασία, Πεζοπορίες, Τελευταία Νέα and tagged , .