Γκιώνα – Μονοπάτι Καραγιάννη 24 – 25 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου ο ΕΟΣ Πατρών θα πραγματοποιήσει ανάβαση στην κορυφή Πυραμίδα της Γκιώνας (2510m) ακολουθώντας το μονοπάτι Καραγιάννη.

Η διαδρομή ξεκινάει από το χωριό Συκιά και ανεβαίνει προς την κορυφογραμμή της Γκιώνας, ήταν ένα από τα μονοπάτια που είχαν οι ντόπιοι για να έχουν πρόσβαση στα κοπάδια που διατηρούσαν το καλοκαίρι στη λάκκα της Γκιώνας.

Τη σημερινή του χάραξη την οφείλει στον γνωστό ορειβάτη της δεκαετίας του 1980 Δημήτρη Καραγιάννη και είναι μια από τις πιο απαιτητικές ορειβατικές διαδρομές των ελληνικών βουνών, απευθύνεται αποκλειστικά σε έμπειρους ορειβάτες, οι οποίοι καλούνται να κάνουν μια ανάβαση 1700 μέτρων σε μόλις 6 χιλιόμετρα πορείας.

Το Σάββατο 24/9 η ομάδα θα διανυκτερεύσει στο προσκοπικό καταφύγιο Συκιάς. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής, περίπου στις 5:00 και το πρώτο κομμάτι της διαδρομής που ακολουθεί το Λαζόρεμα θα γίνει με τη χρήση φακών κεφαλής. Μέσα στο μονοπάτι θα αντιμετωπίσει περάσματα βαθμού δυσκολίας 3 έως 3+, κάποια από αυτά ασφαλισμένα με συρματόσχοινο και κάποια περάσματα scrambling.

Μετά από πορεία που ακολουθεί τα διαδοχικά λούκια της ορθοπλαγιάς η ομάδα θα φτάσει σε ομαλό πεδίο που καταλήγει στην  κορυφογραμμή 600 μ. πριν την Πυραμίδα.

Η επιστροφή θα είναι εξίσου απαιτητική και θα γίνει από το Λαζόρεμα.

Υπεύθυνος Ανάβασης: Παναγόπουλος Κωνσταντίνος

Ώρες πορείας: 11 – 12

Υψομετρική Διαφορά: 1700m

Βαθμός Δυσκολίας: 3+

Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, σακίδιο με τουλάχιστον 3lt νερό (δεν συναντάμε πηγές), φαγητό, αντιανεμικό, καπέλο, αντιηλιακό, γυαλιά, γάντια εργασίας.

Υπάρχει όριο στον αριθμό των συμμετεχόντων.

Δηλώσεις συμμετοχής ως την Τετάρτη 21/04 στα γραφεία του συλλόγου μας,

Παντανάσσης 29, τηλ. 2610 273 912, ανοικτά Τρίτη έως Παρασκευή και ώρες 20.30-22.00.
ή με mail στο eospatras@gmail.com
Οι συντονιστές της ανάβασης μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέξουν λόγοι καιρικών συνθηκών και λόγοι ασφάλειας της ομάδας.
Να σημειώσουμε ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Πάτρας που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου μας είναι εθελοντές.
Posted in Ορειβασία, Τελευταία Νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.