Βρυσοχώρι – Τσούκα Ρόσσα & Via Ferrata Κόνιτσα (13-15 Ιουλίου)

Στις 13, 14 & 15 Ιουλίου, ο ΕΟΣ Πάτρας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στην ευρύτερη περιοχή της Τύμφης και συγκεκριμένα στην Τσούκα Ρόσσα και στην Via Ferrata της Κόνιτσας.

Γενικές Πληροφορίες
Η μετάβαση στην Τύμφη θα γίνει με αυτοκίνητα.
Η διανυκτέρευση θα γίνει στο δημοτικό σχολείο στο Καπέσοβο σε σκηνές, τις οποίες όμως δεν θα χρειαστεί να κουβαλάμε μαζί μας στο περπάτημα.
Όσον αφορά στο φαγητό, υπάρχει είτε η επιλογή της ταβέρνας σε γύρω χωριά, ή μπορεί ο καθένας να φροντίσει να φέρει μαζί του γκαζάκι και ότι άλλο χρειάζεται για να μαγειρέψει.

Απαραίτητος εξοπλισμός:
Όλος ο απαραίτητος ορειβατικός εξοπλισμός όπως σε όλες τις εξορμήσεις (ορειβατικό παπούτσι, καπέλο, αντηλιακό, νερό, σνακ για την διαδρομή κτλ)
Σκηνή (χώρος υπάρχει αρκετός δεν χρειάζεται όμως ο καθένας να έχει τη σκηνή του, μπορείτε να συνεννοηθείτε να φέρετε μια σκηνή ανά 2 ή 3 άτομα)
Υπνόσακος
Υπόστρωμα
Ισοθερμικό και μπουφάν για το βράδυ (μπορεί λόγω υψομέτρου να έχει κρύο)
Φακός Κεφαλής
Γκαζάκι, φαί και μαγειρικά σκεύη (προαιρετικά για όποιον θέλει να μαγειρέψει και όχι να φάει σε κάποιο τα καφενεία/ταβέρνες των γύρω χωρίων)

Το πρόγραμμα της εξόρμησης είναι το εξής:

Παρασκευή 13/07

Αναχώρηση από την Πάτρα στις 18:00, και διανυκτέρευση στο δημοτικό σχολείο στο Καπέσοβο.
Σχολείο Καπέσοβο

 

Σάββατο 14/07

Αναχώρηση στις 6:00 για Βρυσοχώρι.
Από το Βρυσοχώρι θα ξεκινήσουμε την ανάβαση για την Τσούκα Ρόσσα. Ακριβές σχέδιο στο χάρτη καθώς και τα υψομετρικά της διαδρομής που θα ακολουθηθεί μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ (όποιος θέλει μπορεί να την κατεβάσει και σε gpx για να την έχει μαζί του).

Η διαδρομή για την προκορυφή της Τσούκα Ρόσσα, αναμένεται να διαρκέσει 8 ώρες, αναλυτική περιγραφή της διαδρομής μπορείτε να δείτε σε αυτό το link.
Πρόκειται για μια διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς και θεωρείται μία από τις ομορφότερες περιπατητικές διαδρομές στην Ελλάδα. Τόσο η ανάβαση μέχρι τη Στάνη Κατσάνου όσο και η καθηλωτική θεά της επιβλητικής κορυφογραμμής της Τύμφης (Τσούκα Ρόσσα, Μεγάλα Λιθάρια, Καρτερός, Γκαμήλα) σε αποζημιώνουν για όλη την κούραση της ανάβασης του απότομου τμήματος από την Νεραϊδόβρυση στη στάνη.

Η ανάβαση από την προκορφή στην κορυφή απαιτεί ελαφρά αναρρίχηση και θα πραγματοποιηθεί μόνο από όσα μέλη της ομάδας έχουν αναρριχητική εμπειρία.

Μετά την επιστροφή στο Βρυσοχώρι θα μεταβούμε πάλι για διανυκτέρευση στο σχολείο στο Καπέσοβο.

Βαθμός Δυσκολίας: Β

Κυριακή 15/07

Αναχώρηση στις 10:00 για Κόνιτσα.
Από την Κόνιτσα θα μεταβούμε στην κοίτη του Αωού και στην Αρχή της Via Ferrata
Η Via Ferrata είναι μια διαδρομή που απευθύνεται σε άτομα που έχουν τουλάχιστον μια ελάχιστη αναρριχητική εμπειρία (κυρίως στο θέμα των χειρισμών του εξοπλισμού), και (όπως θα καταλάβετε και από τις φωτογραφίες) σε καμία περίπτωση σε οποιοδήποτε έχει έστω και λίγο υψοφοβία ή ακροφοβία.

Απαραίτητος εξοπλισμός Via Ferrata (θα υπάρχουν και υλικά του σύλλογου για όποιον χρειάζεται):
Κράνος
Μποντριέ
Via Ferrata kit ή εναλλακτικά 2 νάυλον ιμάντες
1 extra ιμάντας ή daisy για αυτασφάλεια
3-4 καραμπίνερ ασφαλείας
Σημαντική Σημείωση: Λόγω της ιδιαιτερότητας και της επικινδυνότητας της Via Ferrata, θα γίνει επιλογή των μελών που θα συμμετάσχουν. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει υποχρεωτικά να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο (6985639899) πρίν την εκδρομή.
Βαθμός Δυσκολίας (Via Ferrata): Γ

Όσα μέλη της ομάδας δεν συμμετάσχουν στην Via Ferrata, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο (ανάλογα με τον αριθμό τους) να υπάρξει μια
εναλλακτική χαλαρή περιπατητική διαδρομή σε ένα από τα μονοπάτια γύρο από τον Αωό. Σε κάθε περίπτωση όμως θα έχουν την δυνατότητα να περιπλανηθούν στις εξαιρετικής ομορφιάς όχθες του Αωού καθώς επίσης και να κάνουν μπάνιο στο ποτάμι.
Βαθμός Δυσκολίας (Εναλλακτικής): Α

Υπεύθυνος Εξόρμησης: Δερμιτζάκης Άρης

Για επιπλέον πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήστε με τα γραφεία του συλλόγου (Τρίτη έως την Παρασκευή 8:30μμ έως 10:00μμ).

Posted in Ορειβασία, Πεζοπορίες, Τελευταία Νέα.

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.