Την ερχόμενη Κυριακή ελάτε να περπατήσουμε μαζί στο μονοπάτι των Ηρώων της Εξόδου του Μεσολογγίου.

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ο Ε.Ο.Σ. Πάτρας θα πραγματοποιήσει πεζοπορική δραστηριότητα στο βουνό Αράκυνθο ή Ζυγό Αιτωλοακαρνανίας (984μ. υψόμετρο). Η ανάβαση θα γίνει από το χωριό Χούνιστα και θα έχει συνολική διάρκεια περίπου 5 ώρες, με βαθμό δυσκολίας Α+ και υψομετρική διαφορά περίπου 500μ.

Το συγκεκριμένο μονοπάτι είναι εκείνο που ακολούθησαν οι ήρωες της εξόδου του Μεσολογγίου προκειμένου να σωθούν. Τμήμα του διατηρείται ακόμη λιθόστρωτο, κατασκευασμένο από τους Αρχαίους Αιτωλούς ενώνοντας την περιοχή με τα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας. Ο Αράκυνθος είναι ένα εκτεταμένο ορεινό συγκρότημα με θέα στη νότια πλευρά του τις λιμνοθάλασσες του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού, στα ανατολικά τη Βαράσοβα, στα βόρεια την Δερβέκιστα. Από την κορυφογραμμή έχει θέα της λίμνης Τριχωνίδας και  του Παναιτωλικού όρους.

H περιοχή καλύπτεται από μεσογειακή μακία, φρύγανα, κωνοφόρα, βελανιδιές, αιωνόβιες καστανιές ενώ στα υψηλότερα επίπεδα υπάρχουν δάση με πολλά υπεραιωνόβια δένδρα. Η διαδρομή μέσα στο δρυοδάσος είναι απολαυστική ενώ στην κορυφή βρίσκεται και το ανακαινισμένο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ Μεσολογγίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η μετάβαση στο σημείο εκκίνησης θα γίνει με λεωφορείο. Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία του συλλόγου, από Τρίτη έως την Παρασκευή 8:30μμ έως 10:00μμ.

 

Posted in Ορειβασία, Πεζοπορίες, Τελευταία Νέα and tagged , , .