Ανακοίνωση σχετικά με την απαγόρευση εισόδου σε δάση και Εθνικούς Δρυμούς.

Σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, η οποία πρόσφατα έλαβε παράταση για τις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας πυρκαγιάς, το ΔΣ του ΕΟΣ Πάτρας εκφράζει την δυσπιστία του για την χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα τέτοιου είδους απαγορεύσεων.

Αυτού του είδους τα μέτρα, ειδικά για όταν πρόκειται για καθολικές και χωρίς εξαιρέσεις απαγορεύσεις, παραβλέπουν τον θετικό ρόλο της παρουσίας των πεζοπόρων και ορειβατών στα δάση και τους δρυμούς, που μπορούν να συμβάλλουν στην επιτήρηση και την έγκαιρη αναγνώριση πυρκαγιών. Επιπλέον επιφέρουν οικονομικό πλήγμα στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις περιοχές.

Η γνώμη μας είναι πως μέτρα τα οποία αποσκοπούν στην προστασία του ορεινού και δασικού περιβάλλοντος μπορούν να σχεδιαστούν έτσι ώστε αφενός να στηρίζουν όσους έχουν σχετική οικονομική και επαγγελματική δραστηριότητα, αφετέρου να συμπεριλαμβάνουν όσους αγαπούν και επισκέπτονται το βουνό, όπως τα μέλη των ορειβατικών συλλόγων.

Posted in Τελευταία Νέα.