Ανάβαση στον Όλυμπο

            

ΟΛΥΜΠΟΣ 3/4/5 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ

Αναχώρηση από την Πάτρα στις 7.00 π.μ. το πρωί με λεωφορείο ή με ίδια μέσα ανάλογα με την συμμετοχή. Φθάνουμε στο Λιτόχωρο μετά από περίπου 5 ώρες και μετά από ένα μικρό διάλειμμα συνεχίζουμε με τα αυτοκίνητα για 14 χιλ. περίπου μέχρι τη θέση Γκορτσιά. Από το σημείο αυτό αρχίζει η ανάβαση μας προς το καταφύγιο Πετρόστρουγκα (υψ. 2.000 μ.). Περπατάμε περίπου για 3 ώρες από φαρδύ μονοπάτι μέσα στο δάσος κυρίως από οξιές. Κοντά στο καταφύγιο υπάρχει η σπηλιά όπου έζησε για χρόνια ο μεγάλος ζωγράφος του Ολύμπου Βασίλης Ιθακήσιος

Διανυκτερεύουμε στο καταφύγιο και την επόμενη ημέρα ξεκινάμε νωρίς για το οροπέδιο των Μουσών (υψ. 2603μ.)  και Προφήτη Ηλία (υψ. 2.803 μ.). Θα περπατήσουμε σε αλπικό τοπίο μέσω της θέσης Σκούρτα στα 2.485μ. υψόμετρο με εκπληκτική θέα και της στενής ράχης που ονομάζεται Λαιμός. Στο οροπέδιο βρίσκονται τα καταφύγια Χρήστος Κάκκαλος και Γιόσος Αποστολίδης. Από τον Προφήτη Ηλία έχουμε θέα προς τις βόρειες κόψεις , ενώ η θάλασσα ανατολικά γίνονται ένα με τον ορίζοντα.  Αν έχουμε χρόνο και διάθεση μπορούμε να ανεβούμε και στην κορυφή Τούμπα 2.801μ. Από εκεί διακρίνονται βόρεια οι βουνοκορφές της Βουλγαρίας, ενώ τα Καζάνια πίσω από το Στεφάνι δείχνουν την άγρια πλευρά του βουνού . Επιστροφή και διανυκτέρευση στο καταφύγιο .

Την Τρίτη ημέρα θα περπατήσουμε πάλι από Πετρόστρουγκα προς Γκορτσιά, θα πάρουμε το λεωφορείο ή τα ΙΧ και θα επιστρέψουμε στην Πάτρα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 12/5, για να οριστικοποιηθεί η κράτηση που έχουμε ήδη κάνει στο καταφύγιο.

Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα γίνει συγκέντρωση στο σύλλογο για περισσότερες πληροφορίες.

Το πρόγραμμα αφορά μόνο όσους ενδιαφέρονται για την ανάβαση στον Προφήτη Ηλία. Όσοι ενδιαφέρονται για την ανάβαση στον Μύτικα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον αρχηγό της εξόρμησης Γιάννη Καραλή.

Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία του συλλόγου, Τρίτη έως την Παρασκευή 8:30μμ έως 10:00μμ.

 

Posted in Ορειβασία, Τελευταία Νέα and tagged .