Ανάβαση στον Ταΰγετο (υψ. 2.407μ.) 24-25 Ιουνίου

Ο Ε.Ο.Σ. Πάτρας θα πραγματοποιήσει διήμερη δραστηριότητα στον Ταΰγετο (υψ. 2.407 μ.) το τελευταίο σαββατοκύριακο του μήνα, δηλαδή 24 και  25 Ιουνίου

Βαθμός δυσκολίας: Β

Η ομάδα θα διανυκτερεύσει το Σάββατο στο  καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης στον Ταΰγετο.

H μετάβαση θα γίνει με λεωφορείο στο σημείο εκκίνησης της ανάβασης (περιορισμένες θέσεις διαθέσιμες). Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται, προκειμένου να γίνει η καλύτερη οργάνωσης της δραστηριότητας,  να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή.

Το πρόγραμμα σε γενικές γραμμές:

– Σάββατο (24/6) ώρα 7.30 π.μ.: Η ομάδα θα συναντηθεί στον προαύλειο χώρο του Αγίου Ανδρέα, ώστε να γίνει η μετάβαση στη Σπάρτη.

-Μεσημέρι Σαββάτου: Ξεκινάει η πεζοπορία, διάρκειας 2 ωρών έως το καταφύγιο (στα 1.500 μ. υψόμετρο περίπου), από το σημείο βρύση του Μαγγανιάρη στα 1.000 μ. υψόμετρο περίπου (απ’ οπου μπορούμε να προμηθευτούμε νερό).

-Σάββατο απόγευμα βράδυ: ελεύθερος χρόνος, βραδινό γεύμα

-Κυριακή (25/6) ώρα 6.30π.μ.: Πρωινό ξύπνημα, σύντομο μικρό γεύμα

-Πεζοπορία από το καταφύγιο έως την κορυφή Προφήτης Ηλίας (2.407 μ.) διάρκειας 3 ωρών, 1 ώρα διάλλειμμα στην κορυφή, επιστροφή στο καταφύγιο (διάρκειας περίπου 2 ωρών) ώστε να πάρουμε τα πράγματά μας (θα έχουμε περίπου 30-40 λετπά να ετοιμαστούμε) και κατέβασμα (άλλη 1-1,5 ώρα).

-Μικρή στάση στη Σπάρτη (καφέ, φαγητό) και επιστροφή στην Πάτρα.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν απαραίτητα : ορειβατικά παπούτσια, φακό, σακίδιο, αντιηλιακό, καπέλο, παγούρι για νερό, σνακ κατάλληλο για την εποχή (π.χ. παστέλι, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα)

Υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εμφιαλωμένου νερού στο καταφύγιο σε κανονικές τιμές.

Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία του συλλόγου, Τρίτη έως την Παρασκευή 8:30μμ έως 10:00μμ.

Posted in Καταφύγιο, Ορειβασία, Τελευταία Νέα and tagged .