Ανάβαση στον Ομπλό 21/11/2021

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΟΜΠΛΟΥ

Την Κυριακή 21/11/2021 ο ΕΟΣ Πατρών διοργανώνει ορειβατική εξόρμηση (ιδανική για αρχάριους ) με σκοπό την εξοικείωση  με το βουνό και τις πραγματικές συνθήκες που μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει.Όλα αυτά θα μας τα προσφέρει η ανάβαση στην Ι.Μ.Ομπλού(750μ.) ,μια πορεία σε σηματοδοτημένο μονοπάτι με αρκετή ανηφόρα και σε κοντινή απόσταση από την Πάτρα.

ΥΨ.Δ: 600μ.

Β.Δ:  1

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ:   6h

ΑΠΟΣΤΑΣΗ:   10Km

Η πορεία που θα ακολουθήσουμε απεικονίζεται στις ακόλουθες εικόνες:

Μια ορειβατική απόδραση στη μαγευτική περιαστική πατρινή φύση. Ο Ομπλός είναι βουνό της Αχαΐας, νοτιοανατολικά της πόλης της Πάτρας, με υψόμετρο στα 860 μ.περίπου. Είναι τμήμα ενός συνόλου συμπλέγματος χαμηλών βουνών που αποτελούν προέκταση του Παναχαϊκού όρους στα δυτικά και νοτιοδυτικά του και διαχωρίζονται από τον κύριο όγκο του από τον ποταμό Γλαύκο. Στο  σημείο προορισμού μας βρίσκεται η ιστορική Μονή Ομπλού, που χτίστηκε στα τέλη του 12ου αιώνα και συγκεκριμένα το 1189, ενώ πριν στη θέση εκείνη υπήρχε ένα εκκλησάκι.

Ο Ομπλός φημίζεται για την εξαιρετική θέα που προσφέρει αλλά και ως πόλος έλξης για πτήσεις με αλεξίπτωτο  πλαγιάς (παραπέντε). Σε αγαστή συνεργασία με τη ΛΕΣΧΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΛΕ.ΑΛ.Π.ΠΑ), στο σημείο απογείωσης  του Ομπλού θα υπάρξει κοινή συνάντηση όπου εκτός απροόπτου, θα θαυμάσουμε όχι μόνο τη θέα αλλά  την προετοιμασία και απογείωση τους. Η λέσχη ιδρύθηκε το 1990 με αρχική ονομασία “Ένωσις Αλεξιπτωτιστών Πατρών” και είναι ένα από τα πρώτα αθλητικά σωματεία αλεξιπτώτου πλαγιάς τα οποία δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Σήμερα αποτελεί πλήρες μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο) και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έχοντας επίσημη αθλητική αναγνώριση. Επί 28 χρόνια καλλιεργεί το Αεράθλημα του Παραπέντε (paragliding). Τα μέλη του σωματείου είναι επι το πλείστον αθλητές, κάτοχοι του Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας ΕΛΑΟ και κάτοχοι αδειών χειριστών διαφόρων επιπέδων. Ο χρόνος της  πορεία μας προς το σημείο συνάντησης από το μοναστήρι θα αυξηθεί κατά 30 λεπτά και θα είναι σε χωματόδρομο. Η επιστροφή μας στο μοναστήρι θα γίνει από άλλον χωματόδρομο, κάνοντας έτσι μία κυκλική διαδρομή γύρω από τον βουνό του Ομπλού. Τέλος η κατάβαση μας θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι που έγινε και η ανάβαση.

Απαραίτητος εξοπλισμός:
Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο, σακίδιο πλάτης, νερό, ατομικά τρόφιμα.

Δηλώσεις συμμετοχής ως τη Παρασκευή στα γραφεία του συλλόγου  μας,

Παντανάσσης 29, τηλ. 2610 273 912, ανοικτά Τρίτη έως Παρασκευή και ώρες 20.30-22.00.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι βάση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τη συμμετοχή στις αναβάσεις του Συλλόγου, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επιδείξουν στον συνοδό της ανάβασης βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης ή 48ωρο rapid test, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (στο κινητό τους).

Οι συντονιστές της ανάβασης μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέξουν λόγοι καιρικών συνθηκών και λόγοι ασφάλειας της ομάδας.

Να σημειώσουμε ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Πάτρας που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου μας είναι εθελοντές.

Posted in Τελευταία Νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.