Ανάβαση στην κορυφή Κόρακας-Βαρδούσια 16-17/6/2018

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου, ο ΕΟΣ Πάτρας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στα Βαρδούσια.

Τα Βαρδούσια αποτελούνται από τρία συγκροτήματα κορυφών, το βόρειο, το δυτικό και το νότιο. Το βόρειο συγκρότημα χαρακτηρίζεται από ομαλές κορφές, το δυτικό παρουσιάζει πολλές απόκρημνες και ανεξάρτητες μεταξύ τους κορυφές, ενώ το νότιο, που είναι και το υψηλότερο, σχηματίζει μία απόκρημνη και μεγάλη σε μήκος κορυφογραμμή.

Η ομάδα θα ξεκινήσει το Σάββατο το πρωί με αυτοκίνητα με προορισμό τον Προφήτη Ηλία, περίπου 7χλμ απο το χωριό Αθανάσιος Διάκος σε υψόμετρο 1300μ. όπου και θα διανυκτερεύσει σε αντίσκηνα. 

Η επόμενη μέρα ξεκινάει νωρίς το πρωί και  όπου και θα αρχίσει η πεζοπορία μας. Η ανάβασή θα γίνει από τη θέση Κοπρισιές (βορεινή πλευρά των Βαρδουσίων) και θα διαρκέσει 3-4 ώρες μέχρι την κορυφή Κόρακας (2.495μ). Απο την κορυφή, μπορούμε να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα αγναντεύοντας την Οίτη και τη Γκιώνα ενώ στο βάθος αχνοφαίνεται ο Όλυμπος. Γύρω μας οι υπόλοιπες κορυφές των Βαρδουσίων: Πλάκα Πυραμίδα, Σούβλες και Χωμήριανη. Προς τα δυτικά φαίνονται η Χελιδόνα, η Καλιακούδα, το Βελούχι και το Παναιτωλικό.

Μετά απο μια καλή ξεκούραση θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής που θα μας οδηγήσει πάλι στον Προφήτη Ηλία και στα αυτοκίνητα.

Βαθμός δυσκολίας: Β

Αρχηγός ανάβασης: Αργύρης Παπαγεωργίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τα γραφεία μας

Posted in Ορειβασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.