Έκθεση περιγραφής της ανανέωσης σηματοδότησης του μονοπατιού Πουρναρόκαστρο-Ψάρθι

Ο Ε.Ο.Σ. Πάτρας ευχαριστεί θερμά τα μέλη του, Χρ. Γάτση, Γ. Τσόγκα, Δημ. Αντωνακούδη και Θέμη Μπερλή για τις εργασίες σηματοδότησης καθώς και τους ορεινούς δρομείς Συλλόγου Δρομέων Φειδιππίδης που βοήθησαν στη συντήρηση του μονοπατιού.

Παραθέτουμε την έκθεση περιγραφής της σηματοδότησης του μονοπατιού Πουρναρόκαστρο – Καταφύγιο Ψάρθι, όπως παραδόθηκε από τα μέλη που πραγματοποίησαν τη σηματοδότηση.

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ

Έκθεση περιγραφής της σηματοδότησης που έγινε στο υπάρχον μονοπάτι του Παναχαϊκού όρους από Πουρναρόκαστο (κεντρική πλατεία) έως το καταφύγιο στη θέση «Ψάρθι» του Ε.Ο.Σ Πατρών.

Η σηματοδότηση έγινε από τέσσερις εθελοντές μέλη του Ε.Ο.Σ Πάτρας κατόπιν πρότασης – εισήγησης του αντιπροέδρου ορειβασίας κ. Στάθης Καγγελάρη  το έτος 2015. Την ομάδα μας απετέλεσαν οι παρακάτω κατ’ αλφαβητική σειρά:

  1. Δημήτρης Αντωνακούδη
  2. Χρήστος Γάτσης
  3. Θέμης Μπερλής
  4. Ιωάννης Τσόγκας

 Τοποθετήθηκαν 45 σιδερένιοι στύλοι (διαστάσεων 2μ. ύψος και διατομής 3,5x 3,5 x 0,03) ελαιοχρωματισμένοι με δυο στρώσεις αντισκουριακού και μιας στρώση ελαιοχρώματος στο χρώμα της φωτιάς.

Στην κορφή τους βιδώθηκαν τετράγωνα πινακίδια (διατ. 18x 18εκ.), από γαλβανισμένη λαμαρίνα (2mm), επιχρισμένα με ελαιόχρωμα κίτρινου χρώματος και στο κέντρο τους υπάρχει ρόμβος με πορτοκαλί φωσφοριζέ  χρώμα (για νυκτερινές πορείες). Είναι χρωματισμένα και από τις δύο πλευρές. Στο κορμό πασσάλων είναι γραμμένη η λέξη Ε.Ο.Σ με μαύρο χρώμα σε κίτρινο φόντο .Επίσης τοποθετήθηκαν άλλα 55 πινακίδια όμοια με τα παραπάνω περιγραφέντα σε κορμούς δέντρων με ανοξείδωτα καρφιά.

Σύνολο ενδεικτικών πινακιδίων 100τεμ. Στην αρχή της διαδρομής του μονοπατιού στην κεντρική πλατεία Πουρναρόκαστρου τοποθετήθηκε καθοδηγητική και ενημερωτική πινακίδα (βλέπε φωτογραφία) που φιλοτεχνήθηκε από το μέλος μας Θέμη Μπερλή και τοποθετήθηκαν  σε υπάρχοντα μεταλλικό στύλο.

Είναι από γαλβανισμένη λαμαρίνα (διαστ. 28x46x0,15) χρωματισμένη με ελαιόχρωμα κίτρινης απόχρωσης.

Φέρει το σήμα του Ε.Ο.Σ Πάτρας, ως και γεωγραφικό χάρτη της περιοχής του μονοπατιού με υπόμνημα .

Η πινακίδα είναι επικαλυμμένη  με πλεξιγκλάς για προστασία της.

Η σηματοδότηση παρουσιάζει ακόμη μικρές ελλείψεις  που θα πρέπει να συμπληρωθούν στο μέλλον.

Ευχή και ελπίδα μας είναι η πρωτοβουλία – δράση μας να συμβάλλει στην αύξηση της πεζοπορίας-ορειβασίας, με ασφάλεια στη διατήρηση του μονοπατιού, προς τα καταφύγια του Ε.Ο.Σ και να αποτελέσει έναυσμα και για άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες και δράσης.

Πάτρα 10-01-2016

Δ.Α       ΧΓ       Θ.Μ      Γ.Τ

Posted in Ορειβασία, Πεζοπορίες and tagged , , .